У фокусу
Дубаји (EPA EFE / Ali Haider)
Foto: Дубаји (EPA EFE / Ali Haider)

Српски културни центар отворен у Дубаију

Дубаји — Српски исељеници у УАЕ имају нови друштвени центар. У трговачком центру „Мол оф Емиратес“ у Дубаију, под називом „Тараба“, отворен је Српски културни центар са циљем неговања заједништва и подизања свести о српској култури“, известио је данас „Галф њуз“ из Дубаија. Према овом дневнику,“ Тараба“ ће бити центар широког спектра културних догађаја и програма активности, где ће се организовати традиционалне плесне, музичке и позоришне представе, као и изложбе које приказују српску уметност и историју. У Српском културном центру „ Тараба“ биће прилике и за часове језика, уз могућности за пословно умрежавање и сарадњу“. Отварању су присуствовали Јасер Ал Гергави, председник Управног одбора Дубаи театра и директор Сандоок Ал Ватан; Александра Бранковић, председница и оснивач Српског културног центра; Маја Антоловић, директорка Привредне коморе Србије и низ српских привредника.

Ал Гергави је на отварању између осталог истакао : „Међусобно проширење знања и историјско зближавање између народа и генерација, као  и отварање Српског културног центра у Дубаију доказ су лепе толеранције, која отвара културе Емирата и Србије једну  другој са једне стране,као и према другим културама присутним  у Уједињеним Арапским Емиратима“ објавио је „ Галф њуз“.

Александра Бранковић је истом приликом истакла да је „Тараба српска реч за ограду, симбол дома, породице и безбедности и место где се комшије окупљају да ћаскају и друже. Идеја оваквог центра није само да имамо место где чувамо нашу традицију, већ и да повежемо српску заједницу у УАЕ кроз уметност, културу и бизнис“, пренео је дневник из Дубаија.

Извор: politika.rs

Слична вест

Момировић: Борићемо се да заштитимо наше интересе, борићемо се да повежемо тржишта у региону

Министар трговине Томислав Момировић, данас у Новом Саду, учествовао је на Регионалној конференцији „Један регион – …

претплатити се
Обавести о
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Види све коментаре