Дани Српске Културе у Прагу

Представници Удружења матице, дијаспоре, Срба у региону и пријатељи Србије – „Корени“ од 28. до 30. Септембра имали су радну посету Прагу на којој су узели учешће на Данима Српске Културе које је организовало Удружење „Српски Културни Центар“ из Прага. Овим путем на првом месту желимо да се захвалимо госпођи Бранки Кубеж која је била наш домаћин а која је уједно и председница „Српског Културног Центра“. У простору Министарства Културе Чешке Републике кроз дводневне активности били смо у прилици да упознамо рад Српског Културног Центра у Прагу који је ове године организовао Дане Српске Културе по десети јубиларни пут. 

У делегацији нашег Удружења присутни су били господин Љубиша Митић, господин Драган Живковић, госпођа Драгана Молес, госпођа Јелица Живковић и господин Марко Ранисављев. 

Упознали смо се са радом Српског Културног Центра у Прагу али и са искуствима наше дијаспоре у Чешкој Републици. Користимо ову прилику да се захвалимо и на изузетној части да водећи српски лист „СРПСКА РЕЧ“ у Чешкој Републици у најновијем броју има изузетну репортажу са прославе Видовдана у организацији нашег Удружења у Нишу ове године.

Извор: www.udruzenjekoreni.rs

Слична вест

Академија Светог Саве у Чикагу

У Чикагу 2001. године основна је Академија Светог Саве, као православно-хришћанско партнерство између Српске и …

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Види све коментаре