Фото: ПКС

ДИЈАСПОРА ЖЕЉНА ДА ИНВЕСТИРА У СРБИЈИ: ПKС организовала три инвестиционе конференције

ПРИВРЕДНА комора Србије, у оквиру пројекта „Повежи се Србијо II“, успешно је организовала три инвестиционо пословне конференције за дијаспору и то у Аустрији, Швајцарској и Немачкој.

Циљ ових скупова јесте да се инвеститорима представе могућности улагања у Србији, конкретни пројекти, локације за улагање, као и могућности стратешких партнерстава са домаћим фирмама.

„Један од разлога зашто се кренуло у овај пројекат прво са државама немачког говорног подручја, јесте тај што када посматрамо по земљама, највише дознака у последњих пет година, долази из земаља у којима живи и ради велики део наше дијаспоре, пре свега из Немачке, Швајцарске и Аустрије”, објашњава руководилац Центра за подршку инвестицијама и ЈПП ПKС.

На три одржане конференције, истиче, учествовало је више од 400 потенцијалних инвеститора, пословних људи из дијаспоре, као и страних фирми заинтересованих за сарадњу са Србијом.

На конференцијама је представљена платформа „Пословни атлас Србије и дијаспоре“ и „Пословни хаб за дијаспору“ који су развијени у оквиру пројекта Линк Уп Србија 2.

Пословној дијаспори представљени су инвестициони пројекти из Србије у области пољопривреде, прехрамбене и металске индустрије, хотелијерства, здравственог туризма, јавно-приватног партнерства.

„Фокус конференције у Бечу био је на представљању пројеката за улагање, док се конференције у Цириху базирала на проналажењу партнера и отварању нових тржишта за домаће компаније. Инвестициона и пословна конференција за дијаспору у Штутгарту била је посвећена медицинском туризму, потенцијалима, развоју здравственог и бањског туризма, и могућностима за проширење сарадње у тој области, подршци повратку људи који су на привременом раду у иностранству у Србију и улагању у ту област“, каже Андрић.

О могућностима улагања говори и више од 500 инвестиционих пројеката и локација у Србији на јединственој онлајн платформи „Пословни атлас Србије и дијаспоре” која омогућава брзо повезивање домаћих фирми са компанијама у иностранству.

Осим онлајн платформе „Пословни атлас Србије и дијаспоре“, привредницима из дијаспоре на располагању и „Пословни хаб за дијаспору“ који им пружа све важне информације и повезује са фирмама у Србији.

Извор: www.novosti.rs

Слична вест

Делегација Управе на Фестивалу фолклора Савеза српских друштава Словеније

Делегација Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону присуствовала је 21. фестивалу фолклорних …

guest
2 Коментари
Најновији
Старији Са највише подршке
Inline Feedbacks
Види све коментаре
Oliver
Guest
Oliver
1 месец пре

Postoji prilično puno povlastica i mogućnosti koje mogu iskoristiti. Posetite ovaj link i informišite se detaljnije : https://tackapovratka.rs/vodiczapovratnike/vodic-kroz-povlastice/

Aca Chicago
Guest
Aca Chicago
1 месец пре

Zasto bi neko uglagao u Srbiju kada nikakve povlastice ya nas iz dijaspore nema. Stranci kada otvore firmu dobijaju razne subvencije a mi nista! Zasto da ulzem…