Arno Gujon u poseti Austriji povodom otvaranja osam dopunskih skola srpskog jezika
Фото: Арно Гујон/Facebook

Гујон свечано отворио осам школа српског језика у Аустрији

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон, који борави у дводневној посјети Србима из Аустрије, отворио је осам допунских српских школа.

Током званичне посјете, Гујон је отворио допунске школе у Бечу, Санкт Пелтену, Браунауу, Гминдену, Енсу, Штајеру и Линцу.

Све школе су дио мреже “Просвјетиних” српских школа у Аустрији које функционишу захваљујући подршци Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону и Епархије аустријско-швајцарске СПЦ, саопштила је Управа.

– Када сам прошлог новембра именован на мјесто директора Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону одмах сам схватио да је потреба за школама српског језика у нашој дијаспори огромна и да треба доста радити на том пољу. Годину дана касније, са великим задовољством могу да кажем да сада отварамо двадесет три школе српског језика у свијету, од тога осам само у Аустрији. За веома кратко вријеме, успјели смо да удвостручимо број ђака који похађају овај програм у Аустрији. Упис у нове и постојеће школе траје до краја октобра и већ сада је већи од 400 полазника – рекао је Гујон.

Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону у школској 2021/22 отворила је 23 нове допунске школе српског језика у дијаспори за шта је издвојила 20.000.000 динара.

Од Русије, Малте, Холандије, па све до Аустрије, Шпаније и Португалије, преко 800 малишана има прилику да похађа часове српског језика и културе у новоотвореним школама.

Извор: www.prosvjeta.at

Фото: Арно Гујон/Facebook

Фото: Арно Гујон/Facebook

Слична вест

Гујон: Ускоро лепе вести за све љубитеље фолклора у Србији и региону

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон угостио је данас …

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Види све коментаре