Arno Gujon na konfrenciju u Privrednoj komori Srbije
Арно Гујон / Фото: www.dijaspora.gov.rs

Гујон: Жеља за улагањем мора да буде економски исплатива

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон учествовао је  на конференцији „Дигитализација сарадње и креирање политика за пословну дијаспору“ 21. октобра у Привредној комори Србије у оквиру пројекта „Повежимо се“ Међународног центра за миграциону политику.

Гујон је нагласио важност давања адекватних информација и подстицаја који ће искрену жељу припадника дијаспоре за инвестирањем у Србији учинити да буде и економски исплатива.

„Дијаспора улагањем у своју отаџбину улаже у свој дом, којем увек може да се врати. Жеља да се инвестира у развој родног краја присутна је код многих наших сународника у расејању,  што сам могао и лично да посведочим. Ипак, без конкретног економског интереса, та жеља најчешће није реална ни остварљива“, рекао је Гујон.

Циљ конференције био је упознавање са следећим корацима око дигитализације сарадње са пословном дијаспором преко онлајн платформе “Пословни атлас Србије и дијаспоре” и представљање „претраживача” инвестиционих прилика и партнера “Пословног атласа”. Поред „претраживача”, били су представљени онлајн профили локалних самоуправа и региона за улагање дијаспоре, инвестиционе прилике развијене у оквиру пројекта, као и предлози мера и политика ка пословној дијаспори.

Извор: www.dijaspora.gov.rs

Слична вест

Стицање држављанства пријемом

Најједноставнији начин за стицање држављанства Републике Србије за све припаднике српског народа са територије Републике …

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Види све коментаре