У фокусу
Фото:  Драган Ракоњац  и Милица Савић

ЊУЈОРК: На 12. међународној конференцији „У духу Тесле 2024“ додељене награде ТНФ

У организацији Теслине научне фондације (ТНФ) Америке и Србије, 13. јануара у хотелу „Њујоркер“ на Менхетну, одржана је традиционална 12. конференција „Tesla Spirit Conference and Award 2024“, а у Српском клубу у Њујорку организован је уметнички перформанс са ствараоцима српског порекла.

Конференција је одржана под покровитељством Ешли Редферн (Ashley Redfearn), извршном директорком American Paradigm Schools и извршном директорком и директорком за едукацију Tesla Science Foundation USA и Генералног конзулата Републике Србије у Њујорку.

Др Владимир Божовић, генерални конзул Р. Србије у Сад / Фото: Драган Ракоњац и Милица Савић

У току Конференције додељене су захвалнице, медаље и најпрестижнија награда наше организације „Tesla Spirit Award 2024“ заслужним организацијама и појединцима који су током претходне године промовисали име и дело Николе Тесле и име Теслиног народа (на достојанствен и оригиналан начин).

Престижне награде „Tesla Spirit Award 2024“ добили су Никола Тесла Клуб Сан Диего; Никола Тесла Клуб Детроит; др Нада Мартиновић; др Вјера Мујовић; др Ђорђe Н. Колџић; новинарка Марина Булатовић; Школа Бановић Страхиња из Београда; Рада Комазец.

У холу хотела уприличена је изложба слика наших познатих уметника: Јелена Бибић, Гордана Ненадовић, Јасмина Јовановић, Василена Радановић, Тијана Арсић, Ана Марија Говер, Милица Савић и Милунка Пејоска; а у уметничком програму су наступали Фолклорни ансамбл „Грачаница“, дечји хор „Свети Сава“, др Душанка Иванова: Балет „Тесла“, Слађана Шарић: Арија „Тесла“, и многи други.

Пише: Марина Булатовић

Фото:  Драган Ракоњац  и Милица Савић

Слична вест

Министар Мартиновић: снажна сарадња Министарства и ПКС-а  – остајемо усмерени на решавање свих изазова са којима се сусреће наша пољоприведа

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде др Александар Мартиновић састао се данас са председником Привредне коморе …

претплатити се
Обавести о
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Види све коментаре