Evropski amazon - biciklisticka staza 2021 godine
Фото: Туристичка организација града Сомбора

Отварање руте „Европски амазон – бициклистичка стаза“ – 31.10.2021.године

Град Сомбор је регионални координатор на реализацији пројекта „Amazon of Europe Bike Trail- Бициклистичка стаза Европски Амазон”. Пројекат се  реализује  у оквиру другог позива  “Interreg Danube Transnational Programme – Дунавског Транснационалног програма Европске уније”. Реализација пројекта је почела 1. јуна 2018. године и траје до 31. октобра 2021 године. Укупна вредност пројекта је 3,176,000.00 евра, распоређених између 15 партнера.

У склопу пројекта, између осталог, на територији Сомбора постављено је шест  одморишта за бициклисте са пратећом инфраструктуром и саобраћајном сигнализацијом у дужини од преко 70 км.

Пројекат се реализује на подручју првог 5-државног УНЕСKО резервата биосфере Мура-Драва-Дунав, кроз успостављање бициклистичких стаза и организацију  бициклистичких догађаја у Аустрији, Словенији, Мађарској, Хрватској и Србији.

Позивамо вас да нам се придружите на отварању руте у склопу Међународног бициклистичког фестивала, у Сомбору 31. октобра, са почетком у 11 часова на Штранду.

Придружите нам се у авантури на бициклистичкој стази уз Европски Амазон!

Више информација о пројекту можете пронаћи на службеним страницама, Facebooku (#AoEbiketrail) ili YouTube каналу.

Слична вест

Отварање новог туристичког тржишта: промоција Београда и Србије у Анкари

Данас ће у Амбасади Републике Србије у Анкари бити отворена изложба слика туристичких лепота Београда …

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Види све коментаре