Фото: www.mojnovisad.com

„РАЈСKА БАЈKА“: Чаробно место на Фрушкој гори другачије од свих ресторана

Смештено у самој шуми, а надомак Новог Сада, на Парагову, све љубитеље природе очекује једно потпуно ново и необично место, које није ни налик на локале које знате. Замисао је да ово буде много више од кафића, ресторана и преноћишта, а ми смо обишли бајковити шумски кутак и уверили се да је у њему једнако пријатно и лети, када се љуљате на љуљашкама, и зими, када пијете топли напитак поред пуцкетаве ватрице.

Идеја о „Рајској бајци“ рођена је у срцу;Горана Маринковића, духовног учитеља, писца и предузетника још пре неких десетак година. Од тада, Горан је замишљао простор у магичној шуми, на Фрушкој гори, у ком ће људи моћи да осете мир, повезаност са природом и сличност са другима око себе, јер толико је ствари које нас међусобно повезују као људе.

Фото: www.mojnovisad.com

Пре две године, одлучио је да удружи снаге и енергију са својим пријатељима и сарадницима, стручњацима из разних области и позвао их је у оснивачки тим. Тако је кренуло да се одмотава клупко догађаја који су проширили идеју “Рајске бајке” и који су напокон поставили њене темеље. У августу ове године место је коначно отворено за посетиоце.

– Oво место је намењено пре свега људима, који теже повратку у сопствени мир, и поновној конекцији са природом. Људима који знају да је луксуз заправо природа и природно окружење и желе да имају простор да оду на место на ком ће моћи да се играју као дете, или пак уживају у сопственом друштву и саберу своје мисли или једноставно поделе срећне тренутке са својим најдражим пријатељима и породицом. Уз могућност протрче боси по трави и уједно поједу оброк од пет звездица или пак одспавају окружени природом у најудобнијем могућем кревету, желимо да им пружимо спој природног, слободног, искреног и врхунског, квалитетног и хедонистичког – каже Ана Реновица из тима овог локала.

Фото: www.mojnovisad.com

Рајска бајка је, укратко, платформа за повратак себи, рад на себи и уживање у садашњем тренутку. Kафић и ресторан ускоро планирају да прошире на многе активности, попут вечери поезије, дана сликања, вајања, арапских плесова, јахања кроз шуму, традиционалних плесова, културне вечери различитих народа и народности Војводине, тражење блага у природи, сајмова малих предузетника и предузетница, дана јоге, дана борилачких вештина, дана спорта у природи, еколошких дана, поспремања природе, различитих радионица за прављења свећа, сапуна, ајвара и џемова, као и низ едукација и радионица.

– Отворени смо за сваку врсту сарадње и желимо да „Рајска бајка“ служи као платформа за подршку локалној заједници и свим људима који стварају неке лепе ствари. Тиме обухватамо цео круг наше мисије и повезујемо се са свим онима који стварају неки бољи и лепши свет – додаје Ана.

Фото: www.mojnovisad.com

Kонцепт места јесте да у својој финалној фази има кућице у шуми, кафић, ресторан и место за радионице, спортске активности и мале сајмове и промоције локалних малих предузетника и предузетница.

– За сада се крећемо маленим, али за нас великим корацима. Наше путовање отпочело је отварањем врата нашег „Рајског кафића“ и „Рајског пикника“ на отвореном и затвореном, где се пију ароматичне кафе са природним састојцима, пића од руже и ужива у пикнику са својим најмилијима. Не планирамо нагли раст, јер нико од нас нигде не жури и желимо да сваки аспект наше услуге буде заиста добар. Следећа фаза отпочела је управо сада и доноси нам отварање „Рајског ресторана“ са шумском храном спремљеном са љубављу и састојцима локалних произвођача. Тренутно смо у фази потпуне адаптације зимског ресторана „Рајске бајке“ са погледом на целу шуму. Ускоро избацујемо и комплетан зимски мени – појашњава Реновица.

Након тога, у плану им је отварање еколошких колибица за одмор, преноћишта и романтичног скровишта. На зиму би требало да почну са радом и прве кућице, које ће, како кажу, оживети све оне књиге Хари Потера, Господара прстенова и довести приче вила и словенске митологије. Паралелно са овим колибицама, биће постављена и места за радионице, рад из природе, сала за тим билдинге, радионице и спортске активности, укључујући и јогу, плес ватре и сл…

Фото: www.mojnovisad.com

– Укратко, “Рајска бајка” за нас представља стање мира, прихватања и самопоуздања. Место које нуди сусрет са самим собом и тишину пропраћену осмехом. Наше поимање луксуза је природа, креација и иновација. Основ бренда огледа се у раду на себи, реконекцији са природом и хармонизацијом нашег бића са окружењем. Разлог и сврха нашег постојања је пре свега унапређење заједнице у којој живимо. Ми желимо да заиста направимо разлику и да донесемо мир, напредак и блаженство, које желимо да створимо не само за наше госте, већ и за све људе који дођу у контакт са нама – описује Ана.

Стога је њихова подршка усмерена и ка малим предузетницима и мануфактурама, кроз сарадњу са локалним добављачима органске хране, сликарима, уметницима и фондацијама које желе да овај свет учине бољим местом. “Буди промена коју желиш да видиш у свету” је ослонац свега што стварају.

– С обзиром на то да радимо други месец, одзив је заиста невероватан. Из недеље у недељу сведочимо све већој експанзији и навали гостију. Гости су углавном одушевљени енергијом простора и лепотом природе. Kажу да се осећа нека посебна магија већ када закораче преко нашег мостића и као да заиста улазе у саму бајку. Већ имамо и своје сталне госте – пријатеље куће, који су нас открили и сада су постали наша стална поставка и они због којих се наша душа много радује. Управо овакве госте и овакве односе ми и желимо да имамо. Желимо да свако ко се појављује код нас осећа ово место као свој други дом у ком се може опустити и уживати сатима. Често нам се деси да гости који нас посете и који иначе имају активније навике, одседе четири сата у уживању и онда погледају у сат и не схватају како нису осетили то време, јер су га провели у уживању – задовољно тврди ова млада жена.

Фото: www.mojnovisad.com

Она каже да се понекад дешавају се и разочарења, јер неки гости дођу и очекују роштиљ, па се јако разочарају што тога код њих нема. Неки очекују да могу да се играју лоптом и ометају друге госте у њиховом миру, па и они буду тужни, што такво понашање овде није подржано.

– Сведени мени од неколико јела, са којим смо кренули није од старта укључивао веганска и вегетеријанска јела, која су одувек код нас била у плану, те смо и то брзо надоместили. Знамо да су вегани и вегетеријанци велики број наших гостију те смо се потрудили и тек ћемо се трудити да употпунимо заиста предивна три менија у којима ће свако ко се радује Рајској бајци моћи уживати – истиче она.

На јеловнику се налазе и нека прилично необична јела, са занимљивим састојцима, тако да је боравак на овом месту у сваком смислу нешто изазовно и другачије.

Извор/Фото: www.mojnovisad.com

Слична вест

Trebinje Sretenje 2023

„СРЕТЕЊЕ У ТРЕБИЊУ 2023 – ВАШ ПРАЗНИК, НАШ ГРАД“

„СРЕТЕЊЕ У ТРЕБИЊУ 2023. – ВАШ ПРАЗНИК – НАШ ГРАД“ назив је кампање којом јекреирано …

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Види све коментаре