Рурално удружење жена на манифестацији „Смотра народног стваралашта деце Шумадије и Поморавља“

Рурално удружење жена основано је крајем 2020. године и од свог оснивања залаже се за стварање модерног друштва изграђеног на темељима равноправности и уважавања различитости у коме жене остварују сва загарантована права и равноправно учествују у свим сегментима живота у заједници. Управни одбор РУЖ-а чини младе високо образоване  жене, које препознају потенцијале Левча, спремне да дају свој допринос одрживом руралном развоју, кроз побољшање социо-економског положаја, здравља и запослености жена.

Рурално удружење жена, узело је учешће на јучерашњој манифестацији „Смотра народног стваралашта деце Шумадије и Поморавља“, која је одржана у порти цркве Св. Романа у Рековцу уз подршку општине Рековац. Циљ ове манифестације је подстицање културних израза коју су резултат креативности појединаца, група, удружења, откривање, стварање, очување и представљање српске културе, подстицање младих талената у области културног и уметничког стваралаштва, очување традиције, културе, обичаја кроз песму и игру. Смотра је место на коме се представљају традиција изворности и аутентичности народне културе.

Представнице удружења изложиле су домаће производе направљене по традиционалним рецептима од здравог органског воћа, по чему је надалеко познат левачки крај. Такође, успостављена је сарадња са другим удружењима са општине Рековац и договорено отварање „Левачког Дућана“, места где ће се пласирати проверени здрави домаћи производи, као и производи домаће радиности попут ручних радова са ове општине.

Огледало српско

Слична вест

Гујон: Ускоро лепе вести за све љубитеље фолклора у Србији и региону

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон угостио је данас …

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Види све коментаре