Савез Срба из Италије свим срцем за помоћ браћи на КиМ

Председник Савеза Срба из Италије Душан Алексић био је гост манифестације „Дани Преображења у Прилужју“ где му је уручена захвалница за досадашњи хуманитарни рад и помоћ коју је организација, на чијем је челу, свих ових година пружала Србима на Косову и Метохији.

Савез Срба из Италије је пре извесног времена у сарадњи са српском заједницом у тој земљи али и у Канади организовао акцију „Комби за Косово и Метохију“. Возило, купљено прилозима донатор у циљу организованог превоза људи на лекарске прегледе или доставу хуманитарне помоћи уручено је удружењу „Цар Лазар“ из Прилужја.  

„Данас на Преображења надамо се да ћемо и ми и Срби у Србији, тамо где спавамо под топлим душецима, да се преобразимо и да се сетимо наше браће на Косову и Метохији и да вас више подржимо, да останете овде и да будете свој на своме“, рекао је Алексић у краћем обраћању након што му је Председник ПО Вучитрн – Прилужје Милан Костић уручио захвалницу.

Ово није ни прва ни последња хуманитарна акција коју Савез Срба из Италије организује за Србе на Косову и Метохији, поред тога што су активни у организацији лечења деце, којима је то неопходно, у Италији сваке године прикупљају средства за помоћ Народној кухињи „Мајка девет Југовића“.

Ове године Савез је уплатио 2.000 евра на име помоћи Добротворној организацији Епархије рашко – призренске Мајка девет Југовића. Новчана помоћ је искоришћена за куповину брашна за потребе Народне кухиње.

Алексић је претходних година био активан и у помоћи у набавци наставних средстава за школу у Ораховцу.

Извор: www.riznica.net

Фото: www.savezsrba.it

Слична вест

Делегација Управе на Фестивалу фолклора Савеза српских друштава Словеније

Делегација Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону присуствовала је 21. фестивалу фолклорних …

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Види све коментаре