Шума – природни WELLNESS центар

Данашњи убрзани начин живота те мањак времена за бригу о властитом здрављу оптерећују наш организам, а то се манифестује на разне начине. Наше тело шаље нам сигнале као што су вишак килограма, успорен метаболизам или психофизички умор. Детоксикација је један од начина како вратити тело у природну равнотежу, стога је њено практиковање више пута годишње постало не само препоручљиво, већ и неопходно.

ДЕТОКС ХРАНОМ

Велики број истраживања показао је да медитерански начин исхране омогућава постепено скидање килограма, уз коришћење здравих и нутритивно вриједних намирница. Такође, храна припремљена на медитерански начин превентивно ђелује на особе обољеле од срчаних обољења и смањује ризик од настанка можданог удара, дијабетеса типа 2 и рака.

ДЕТОКС програм хотела Термаг је управо базиран на медитеранској кухињи уз коришћење домаћих намирница и персонализовани план који само за Вас креира светски призната нутрициониста Амела Ивковић О’Реиллy.

Kроз ДЕТОКС програм хотела Термаг имаће те три главна оброка дневно: доручак, ручак и вечера, као и додатну ужину у природи у склопу свакодневне шетње. Сам прогам се сатоји од јутарње гимнастике након које слиједи доручак, затим шумски WELLNESS у виду шетње са планинском ужином, затим ручак након којег следи програм вежби јоге и на крају дана вечера.

Физичка активност, свјеж ваздух, позитивне мисли и опуштање, уз храну у којој се ужива са породицом или пријатељима чине савршен спој од којег користи имају и дух и тијело.  Трајање Термаг ДЕТОКС програма је у распону од 3 до 7 дана.

ПРОГРАМ ВЕЖБИ И АKТИВНОСТИ

Главни циљ Термаг ДЕТОКС програма је довести тело у баланс, стога је неопходно проводити што више времена у природи, шетајући и удишући свеж ваздух. Ходање, растезање, јога и вежбе дисања повољно утичу на целокупан процес детоксикације организма. Водећи се овим чињеницама ДЕТОКС програм хотела Термаг је осмишљен тако да садржи све неведене активности.

Сваки дан програма започињемо са јутарњом гимнастиком уз професионалног тренера који интезитет вежби и њихово извођење прилагођава сваком учеснику програма. У наставку дана учесници програма упражњавају шумски WELLNESS, пријатне шетње шумским стазама по обронцима Јахорине приликом које је организована и планинска ужина, све уз пратњу водича.

За завршетак дана, за учеснике програма, организовани су часови јоге, где ћете уз помоћ инструктора јоге опустити тело уз опуштајуће вежбе дисања и истезања на отвореном и на свежем планинском ваздуху. Биће то савршен завршетак дана.

ШУМСKИ WELLNESS

Шумски WELLNESS је вид шумске шетње са елементима шумске медицине, те представља водећи свјетски тренд у WELLNESS и MEDEICAL SPA и здравственом туризму. Боравак у шуми обогаћен шумским WELLNESS је превентивна метода која у великој мери спречава настанак поремећаја и доприноси превенцији болести.

Помаже код стимулисања имуног система, смањења крвног притиска, боље контроле стреса, побољшања расположења, повећања способности концентрације и когнитивних способности, код деце са поремећајем пажње, убрзан опоравак након операције или болести, бољи сан…

Ако сте пажљиво читали могли сте закључити да ДЕТОКС програм хотела Термаг пружа обиље умерене физичке активности, врхунски план исхране и мноштво времена проведеног у природи, на свежем планинском ваздуху. Сви ови аспекти не само да утичу на расположење већ у великој мјери доприносе побољшању психофизичког стања и јачању имунолошког система!

Више на: www.termaghotel.com/detox

Слична вест

Trebinje Sretenje 2023

„СРЕТЕЊЕ У ТРЕБИЊУ 2023 – ВАШ ПРАЗНИК, НАШ ГРАД“

„СРЕТЕЊЕ У ТРЕБИЊУ 2023. – ВАШ ПРАЗНИК – НАШ ГРАД“ назив је кампање којом јекреирано …

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Види све коментаре