„Свесрпски дечји сабор“ од 26. до 29. маја у Београду

Фестивал деце и младих из региона, дијаспоре и Србије „Свесрпски дечји сабор“ одржаће се од 26. до 29. маја у Београду. Манифестацију су данас на конференцији за медије најавили Арно Гујон, директору Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону, Горан Весић, заменик градоначелника Београда, Иван Карл, секретар за културу Градске управе – Града Београда, Ивана Табори Обрадовић, уредница манифестације и Ива Јовановић, ученица ОШ „Старина Новак“.

Наша деца из целог света доћи ће да боље упознају земљу свог порекла. За њих се припрема богат културно-уметнички програм који је осмислио Дечји културни центар Београд. Гостопримство у својим домовима указаће им њихови вршњаци из Београда.

Домаћини Сабора биће ученици ОШ „Старина Новак“. На манифестацији ће учествовати деца из четири земље региона и дијаспоре: чланови Немачко-српског друштва из Франкфурта на Мајни (Немачка), ученици Теоретске гимназије „Доситеј Обрадовић“ из Темишвара (Румунија), чланови Вуковарског певачког друштва „Јаворчићи“ (Хрватска) и АКУД КОЛО – Ћириландија из Копра (Словенија).

Учесници манифестације наступаће на свечаном концерту у Дечјем културном центру Београд, у петак 27. маја, од 12 часова, који ће Арно Гујон. Након концерта деца из дијаспоре имаће прилику да упознају Београд и посете Палату Србија, Народну скупштину Републике Србије, Храм Светог Саве и Музеј Николе Тесле.

„Свесрпски дечји сабор“ је традиционална манифестација коју већ четврти пут организује Градска управа града Београда – Дечји културни центар Београд, уз подршку Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Министарства спољних послова Републике Србије, под покровитељством председника Србије Александра Вучића. Подршку манифестацији дала је и Туристичка организација Београда, која је припремила пригодне поклоне за децу.

Извор: www.dijaspora.ghttps://www.dijaspora.gov.rs/svesrpski-decji-sabor-od-26-do-29-maja-u-beogradu/ov.rs

Слична вест

Гујон: Ускоро лепе вести за све љубитеље фолклора у Србији и региону

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон угостио је данас …

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Види све коментаре