Фото: www.banjaluka.net

У Београду одржан свечани пријем поводом Дана Републике Српске

У Дому Војске Србије у Београду приређен је свечани пријем поводом 9. јануара – Дана Републике Српске и 28. фебруара, дана када је проглашен први Устав Републике Српске. Поручено је да Српска и Србија заједно иду напријед.

Пријем је организовало Представништво Српске у Србији, које ове важне датуме обиљежава и у Београду од 2015. године.

Република Српску има снагу, па и ону политичку, и формирана је да буде држава, рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик на Свечаном пријему поводом Дана Републике Српске и годишњице првог Устава у Београду.

Фото: www.banjaluka.net

„Девети јануар је један од најважнијих датума нашег народа преко Дрине. Има нас довољно да формирамо државу, зато смо и донијели ову одлуку. Мораће сви да уваже наше присуство и наш глас“ – истакао је Додик.

Додик је поручио да је 9. јанауар дан када је Република Српска одлучила да постоји.

„Наша жеља је да сачувамо идентитет нашег народа, како у Републици Српској, тако и у Србији“ – рекао је шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић, на Свечаном пријему поводом Дана Републике Српске и годишњице првог Устава у Београду.

Цицовић је подсјетио да је овај дан у којем се слави Република Српска у Србији, започет трибином под насловом „Српска се брани и у Србији”, у оквиру које је представљен и зборник радова са претходних 10 трибина у Београду о Републици Српској.

Фото: www.banjaluka.net

Република Српска створена је на вјерности косовском завјету, и њено јединство са Србијом је неразориво, рекао је патријарх српски Порфирије, на Свечаном пријему поводом Дана Републике Српске и годишњице првог Устава у Београду.

Фото: www.instagram.com/vladimir_orlic

Република Српска и њен Устав су гарант опстанка српског народа, рекао је предсједник Скупштине Србије Владимир Орлић.

„Слободарска борба српског народа довела је до признања Републике Српске и њених права у Дејтону“ – навео је Орлић.

Извор: www.banjaluka.net

Слична вест

Делегација Управе на Фестивалу фолклора Савеза српских друштава Словеније

Делегација Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону присуствовала је 21. фестивалу фолклорних …

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Види све коментаре