Фото: www.politika.rs/Tanjug

Вучић: Србија све дочекује добродошлицом

Председник Србије Александар Вучић изјавио је на свечаном отварању 44. Међународног сајма туризма на Београдском сајму, под слоганом „Кад је одмор није тешко”, да ће све који дођу у Србију дочекати велика добродошлица, и да су последњих година направљени велики помаци. Приход од туризма прошле године порастао на 2,5 милијарде евра, додао је.

Вучић је на сајму рекао и да „ћемо се борити да Београд буде домаћин специјализоване Експо изложбе 2027. године, која би значила туристички бум за нашу земљу”.

Истакао је да ће бити уложено доста средстава у развој туристичке инфраструктуре како би могли да будемо домаћини те изложбе, али да бисмо после од развоја туризма имали велике приходе.

„Огроман би то имало значај за Србију, огромне приходе, прави туристички бум за нашу земљу. Процењујем да можемо да будемо испред осталих, испред Аргентине, Минесоте у Америци, а кључни конкурент по нама је Малага у Шпанији, али верујем да можемо да их победимо, пошто су једном Малага и Севиља били домаћини и великог Експа”, рекао је Вучић.

Отварајући Сајам туризма позвао је све да посете Србију и пожелео им добродошлицу, а посебно кинеске туристе.

„Осећајте се као код куће”, поручио је Вучић.

На отварању се обратила и амбасадорка Кине, Чен Бо, земље партнера овогодишњег сајма, а отварању су присуствовали и министар туризма Хусеин Мемић, министар финансија Синиша Мали, министарка Дарија Кисић, представници дипломатског кора…

На Међународном сајму туризма и Међународном сајму хотелско-угоститељске опреме Хорека – Опрема, који ће бити одржани до 26. фебруара, учествоваће око 350 излагача из 33 државе, међу којима је и осам нових држава са афричког континента. Овогодишњи сајам ће бити најуспешнији до сада, најавили су раније организатори. Србија са Кином, која је партнер овогодишњег Сајма туризма, има изванредне партнерске односе у привреди, култури и другим областима, саопштио је Београдски сајам. Такође, премијерно ће се ове године на сајму представити Алжир, Бурунди, Камерун, Обала Слоноваче, Габон, Екваторијална Гвинеја и Намибија. Овогодишња традиционална туристичка смотра целог региона југоисточне Европе и других делова света биће прилика да се унапреди туристичка размена. Такође, да се домаћи туристи упознају са могућностима да посете земљу богате историје и наслеђа, али и да се кинески туристи врате на прво место, када су у питању доласци страних гостију у Србију. Као посебан догађај на Сајму туризма планиран је и Б2Б (бизнис ту бизнис) сусрет са представницима из Кине у координацији са Привредном комором Србије. Посетиоце сајма и ове године у халама 1, 1А и 4 Београдског сајма очекује разноврсна туристичка понуда и велики број популарних светских дестинација. На сајму ће учествовати најзначајније туристичке агенције, удружења и организације, хотели, туристички центри, транспортне компаније и међународни тур-оператори.

Најомиљеније дестинације као што су Турска, Грчка, Црна Гора, Тунис, Бугарска, Словенија, Босна и Херцеговина, Хрватска, Кипар и Северна Македонија биће представљене и ове године, као и прошлогодишњи учесници – острвске дестинације Малдиви, Сао Томе & Принципе. Србија ће своје туристичке адуте представити у хали 4 Београдског сајма кроз аутентичне наступе Туристичке организације Србије Туристичке организације Београда, као и учешће многобројних локалних и регионалних туристичких организација из свих делова Србије.

Како је наведено, овај велики сајамски догађај намењен је професионалцима из свих сектора туристичко-угоститељске привреде. Као и до сада, паралелно са Сајмом туризма на Београдском сајму ће се одвијати и 18. Међународни сајам хотелско-угоститељске опреме Хорека – Опрема, који ће приказати најсавременију опрему за хотелске и угоститељске објекте. Тај сајам је део велике и успешне манифестације која обједињује и промовише све гране туристичко-угоститељске привреде, а биће одржан у халама 2А и 2Ц Београдског сајма, преноси Танјуг.

Посетиоци сајма могу очекивати понуде „сити брејк”, одмор и опоравак у бањама, спа викенде на планинама, еко и активни туризам, конгресна дешавања, целодневна дешавања, презентације, промоције, дегустације специјалитета и укуса.

Радно време Сајма туризма и Сајма хотелско-угоститељске опреме је од четвртка 23. фебруара, до суботе, од 10 до 19 часова, а у недељу 26. фебруара од 10 до 18 часова. Цена појединачне улазнице је 450 динара, групне (минимум осам особа) 300, а пословне улазнице са пакетом погодности 3.000 динара. Цена паркинга по сату је 200 динара.

Извор: www.politika.rs

Слична вест

Делегација Управе на Фестивалу фолклора Савеза српских друштава Словеније

Делегација Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону присуствовала је 21. фестивалу фолклорних …

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Види све коментаре