У фокусу
Фото: МПШВ

Министар Мартиновић: снажна сарадња Министарства и ПКС-а  – остајемо усмерени на решавање свих изазова са којима се сусреће наша пољоприведа

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде др Александар Мартиновић састао се данас са председником Привредне коморе Србије Марком Чадежом. 

Министар Мартиновић је том приликом истакао да је Министарство отворено и спремно за сваку врсту сарадњу са ПКС и њеним чланицама.

„Министарство, произвођачи, компаније и ПКС су на истом задатку, а то је што успешнија пољопривреда и прехрамбени сектор, а о томе говори податак да пољопривреда Србије учествује са 7.7 % у БДП Републике Србије. Имаћемо отворени дијалог по свим питањима и у мени ћете имати подршку за све изазове, недоумице и питања са којима се сусрећу како наши примарни произвођачи, као и пољопривредни и прехрамбени сектор у овим изазовним временима”, истакао је министар. 

Марко Чадеж истакао је да Министарство може да рачуна на сву подршку и помоћ Привредне коморе Србије. 

„Сјајно је прихваћена иницијатива ПКС за оснивањем Радне групе за што бољу комуникацију и сарадњу привреде и Министарства пољопривреде, на којој би се решавали евентуални проблеми и доносила добра решења у корист свих заинтересованих страна. Желимо да радимо на томе данаша пољопривреда од примарне производње сировина,  окрене се ка преради и додатој вредности”, рекао је Чадеж. 

На састанку је било речи о свим секторима у области пољопривреде и могућностима њиховог даљег унапређења.

Слична вест

Министру Мартиновићу у Горњем Милановцу представљен пројекат уређења корита реке Деспотовице

„720 милиона динара потребно је уложити у уређење корита и обале реке Деспотовице у Горњем …

претплатити се
Обавести о
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Види све коментаре