Видовдан ће се у Чикагу прослављати и наредних година!

Градоначелница Чикага Lori Lajtfut (Lightfoot) прогласила је јуче 28.јун и српски национални празник Видовдан званичним празником града Чикага. Али многи су посумњали да је у питању само привремено решење, тачније да ће Видовдан у другом највећем српском граду на планети бити обележен само ове године…

Како преноси портал Serbian Times Nubia Willman, директорка New Americans канцеларије у оквиру Градске управе Чикага, која је надлежна за етничке и националне мањине у овом 9-милионском граду, и на чијем званичном профилу се јуче појавила информација о проглашењу Видовдана за службени празник.

– Српски празник Видовдан ће у Чикагу бити обележаван и наредних година, а у наредним недељама то ће и формално бити потврђено и убачено у наш званични календар, каже госпођа Willman, која се љубазно одазвала нашем позиву да појасни детаље око Прокламације градоначелнице Lajtfut.

–Желимо да заједницама које су оставиле велики траг на историју Чикага ставимо до знања да мислимо на њих и да поштујемо њихове празнике, а српска заједница је једна од таквих. Поносни смо што негујемо наше различитости, поносни смо на чињеницу да је Чикаго данас дом људи из целог света, и наставићемо да радимо на томе да наш град сви осећају као своју кућу, подвлачи директорка канцеларије New Americans у изјави за портал Serbian Times.

–Желимо да заједницама које су оставиле велики траг на историју Чикага ставимо до знања да мислимо на њих и да поштујемо њихове празнике, а српска заједница је једна од таквих. Поносни смо што негујемо наше различитости, поносни смо на чињеницу да је Чикаго данас дом људи из целог света, и наставићемо да радимо на томе да наш град сви осећају као своју кућу, подвлачи директорка канцеларије New American у изјави за портал Serbian Times.

Извор: www.serbiantimes.info

Слична вест

Стицање држављанства пријемом

Најједноставнији начин за стицање држављанства Републике Србије за све припаднике српског народа са територије Републике …

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Види све коментаре