Мировић примио децу из региона која учествују на Летњем кампу у нашој земљи

Председник Покрајинске владе Игор Мировић примио је данас децу из Босне и Херцеговине и Републике Хрватске која учествују на Летњем кампу, који се од 5. до 9. јула одржава у Новом Саду и Београду, у организацији Фонда за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону.

“Ово је прилика да остварите контакте са својим вршњацима, да се дружите и понесете са собом најлепше успомене. Наставићемо да подржавамо све крајеве у којима има српских породица како би сва деца имала добре услове за што срећније детињство.” – изјавио је председник Покрајинске владе Игор Мировић.

Пожелевши им добродошлицу, Мировић је рекао да ће током Летњег кампа имати прилику да посете бројне институције и обиђу музеје, споменике културе и туристичке атракције, да сазнају више од својој историји и култури и да упознају све лепоте Војводине.

Том приликом Мировић је рекао да је Покрајинска влада учинила конкретне ствари у циљу оснаживања Срба који живе у земљама региона.

Пријему су присуствовали и директор Фонда за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону Душко Ћутило и посланица Народне Скупштине Републике Србије Сања Лакић.

Извор: www.vojvodina.gov.rs

Слична вест

Стицање држављанства пријемом

Најједноставнији начин за стицање држављанства Републике Србије за све припаднике српског народа са територије Републике …

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Види све коментаре