У фокусу
Фото: Савез Срба Словеније

Срби у Словенији облежили Видовдан

Савез српских друштава Словеније и Савез Срба Словеније одржали су академију посвећену Видовдану. Академији су присуствовали, поред великог броја посетилаца и представници Амбасаде Србије у Словенији, наставници српске допунске школе у Словенији и представници српских друштава из Словеније.

Присутнима се на академији обратио Проф. др Душко Певуља, са Филолошког факултета Универзитета у Бањалуци. Душко Певуља је присутнима говорио о значају Видовдана за српски народ али и о односу српског народа према Видовданском завету данас. Професор Певуља посебно је указао на важност јединства српског народа.

У име организатора присутнима су се обратили председници два Савеза, Златомир Бодирожа и Владимир Кокановић.

Златомир Бодирожа поздравио је присутне и указао на важност јединственог наступа Срба у Словенији. Бодирожа је посебно нагласио да га радује што су друштва јединствено наступила на овај веома битан дан. Златомир Бодирожа нагласио је да очекује да ова академија буде само прва манифестација коју су заједничким снагама, јединствено организовала скоро сва српска друштва у Словенији.

Владимир Кокановић захвалио се г. Бодирожи на иницијативи и захвалио свим присутнима на присуству. Кокановић је посебно истакао да данас Срби у Словенији указују на дискурс, врло свесно наметнут да су Срби дубоко подељен народ. Овом академијом доказујемо да су Срби јединствени око најважнијих националних питања.

Владимир Кокановић нагласио је да ће Срби заједно радити на очувању српске традиције и културе као и да ће се заједно, раме уз раме борити да Срби у Словенији постану, уместо народ по себи- народ за себе!

Извор: www.sss-zss.si

Слична вест

Министар Мартиновић: снажна сарадња Министарства и ПКС-а  – остајемо усмерени на решавање свих изазова са којима се сусреће наша пољоприведа

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде др Александар Мартиновић састао се данас са председником Привредне коморе …

претплатити се
Обавести о
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Види све коментаре