Услови коришћења

Услови коришћења интернет портала „Огледало српско“односе се на целокупан садржај, а корисници су дужни да редовно читају услове коришћења.

Целокупан садржај (документи, подаци и информације) објављен на страници https://www.огледалосрпско.срб не сме да се дистрибуира или на било који начин користити без дозволе „Огледало српско“. Садржај портала може се користити само за индивидуалне потребе корисника, уз поштовање свих ауторских и власничких права.

Неовлашћено коришћење било ког дела портала без дозволе власника ауторских права сматра се кршењем ауторских права и подложно је тужби.

Kоришћењем садржаја интернет портала „Огледало српско“ корисник прихвата све ризике који настају из коришћења ове странице и прихвата да користи садржај искључиво за личну употребу и на властиту одговорност.

Интернет портал „Огледало српско“ садржи и документе, податке, информације, као и везе других интернет страница креираних од трећих особа, које ће се, кад год је то могуће, означавати. Интернет портал „Огледало српско“нема надзор над наведеним документима, подацима, информацијама или другим интернет страницама и не одговара за њихов садржај.

Интернет портал „Огледало српско“ изричито забрањује било какво коришћење интернет странице на начин и у сврхе којима се непосредно или посредно крши било који важећи закон или правни пропис који је на снази у Републици Србији, увредљив, вулгаран, претећи, расистички или шовинистички, као и садржаја који је штетан на било који други начин. Лажно представљање, односно представљање у име другог правног или физичког лица. Свесно објављивање, слање и размена садржаја који садрже вирусе или сличне програме направљене у сврху уништавања или ограничавања рада било којег компјутерског софтвера и хардвера. Прикупљање, чување и објављивање личних података других посетилаца портала и корисника.

СПОЉНИ САРАДНИЦИ


Читаоци који пошаљу фотографије, видео снимке, писана дела с циљем објављивања у целости преносе сва ауторска права интернет порталу „Огледало српско“, који задржава право репродуковања и дистрибуције, без накнаде и без временског и просторног ограничења. Аутор гарантује да је садржај искључиво његово власништво. У случају било каквих захтева трећих особа, читалац који је послао материјал обавезује се да надокнади „Огледало српско“сваки облик штете која је настала објавом материјала.

ЗАШТИТА ПРИВАТНОСТИ


Интернет портала „Огледало српско“ је у обавези да поштује анонимност и приватност својих корисника. У складу са законом, интернет портала „Огледало српско“ може да прикупља одређене податке о корисницима добијене током коришћења портала, попут е-маил адресе, име и презиме, податке о рачунару и интернет провајдеру. Интернет портала „Огледало српско“се обавезује да ће чувати приватност, осим у случају тешког кршења правила портала или незаконитих активности корисника.

Интернет портал „Огледало српско“ задржава право да у било којем тренутку изменити услове коришћења и неће бити одговоран ни за какве могуће последице произашле из промена. Промене ступају на снагу у тренутку објављивања.

ПРАВИЛА KОМЕНТАРИСАЊА


Администратор интернет портала „Огледало српско“ задржава право избора, брисања коментара, или модификације коментара који ће бити објављени. Молимо вас да водите рачуна о правопису, дужини коментара и не пишете коментаре великим словима.

Забрањено је објављивање идеја, информација и мишљења којима се подстиче дискриминација, мржња или насиље против лица или групе лица због њиховог припадања или неприпадања некој раси, вери, нацији, етничкој групи, полу или због њихове сексуалне опредељености, без обзира на то да ли је објављивањем учињено кривично дело, такви коментари неће бити објављени.

Kоментари који садрже говор мржње, псовке, увреде, као и коментари који се односе евентуалне грешке или на уређивачку политику интернет портала „Огледало српско“ такође неће бити објављени.

Садржај објављених коментара не представља ставове редакције интернет портала „Огледало српско“ , већ само аутора коментара!

Ваше сугестије или примедбе можете да пошаљете на urednik.ogledalosrpsko@gmail.com Хвала.