У фокусу
Фото: www.tov.rs

Етно село Лелић – Радосављевић

Етно село Лелић Радосављевић је новоизграђени туристички објекат. Налази се у селу Лелић, изнад самог манастира Лелић. Идеја за изградњу етно села родила се пре неколико година. Власник Зоран Радосављевић је комплекс изградио на својој дедовини, на темељима куће његових предака, која потиче из 1860. године, са циљем да своју породицу врати на село, упосли своју децу како би они овде остали и опстали.

Kомплекс располаже са шест вајата који укупно имају 29 лежајева. Свака соба има купатило, ТВ и бежичан интернет. Модерно су опремљене за прихват гостију о чему сведочи категоризација од четири звездице.

У понуди можете наћи домаћу храну кроз сва три оброка у којој можете уживати у пространом ресторану из ког се пружа поглед на цело село, ваљевске планине Маљен, Повлен, Маглеш, Јабланик и Медведник и на сам манастир до ког се лако стиже петоминутном шетњом. Недалеко од етно села, налази се и други, једнако познат, манастир Ћелије поред кога можете доћи до једне од најчистијих река у Европи –  реке Градац. Овај предео је погодан за љубитеље природе, дугих шетњи и свежег ваздуха.

Етно село Лелић налази се на свега 6 км од Ваљева, са добром путном инфраструктуром која омогућава долазак у свако доба године возилима. У склопу објекта је и сала погодна за презентације и организацију стручних скупова, опремљена са аудио и видео опремом што даје нову могућност унапређења конгересног туризма у ваљевском крају. Ако се има у виду да се број сеоских домаћинстава које пружају туристичке услуге значајно увећао те су и порасле могућнсти за прихват већих група у исто време. Очекује се да у наредном периоду овај тренд буде још бољи јер су туристи сада толико заинтересовани за посету манастирима да одседају и у местима удаљеним 20 до 30 км од Лелића. Иначе, од Лелића до Дивчибара има само 44 км, а до аеродрома 115. Након завршетка ауто пута Милош Велики брзина доласка да Ваљева је сада на око један сат, а спајањем града на тај ауто пут биће још брже и лакше доћи до ове етно и верске туристичке дестинације.

Kако истичу домаћини њихов највећи успех сматрају то што им гости одлазе задовољни и увек им се са осмехом враћају.

Аутор: Снежана Бирчанин
Извор: www.magazinsrbijanka.rs
Фото: www.tov.rs

Фото: www.tov.rs

Слична вест

Бесплатна тура – Упознај Сомбор

Промо тура се организује у суботу 06.априла са почетком у 11 часова. Организатори: Игор Петровић, …

претплатити се
Обавести о
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Види све коментаре