У фокусу

Ученицима српске допунске школе додељење књиге „Митови српске историје“ – Постојна

Савез Срба Словеније недавно је донео одлуку да ученицима завршних разреда српске допунске школе у Словенији, на поклон додели књигу „Митови српске историје“, аутора Дејана Ристића.

Тим поводом, члан председништва Савеза Срба Словеније и председник СПД „Никола Тесла“ из Постојне, сусрео се са наставницом допунске школе у Постојни и Новој Горици, Тамаром Сврзић. Приликом сусрета, Демоњић је у име Савеза Срба Словеније и друштва „Никола Тесла” пренео поздраве наставници Тамари Сврзић и захвалио се на несебичном труду и ангажману на овом пројекту, посвећеном деци која похађају наставу српског језика у Словенији. Уједно, Милош Демоњић је у име Савеза Срба Словеније Тамари Сврзић уручио књиге „Митови српске историје”, аутора Дејана Ристића, које ће бити поклоњене полазницима ове школе.

Милош Демоњић је, у присуству чланова СПД „Никола Тесла“, али и бројних посетилаца напоменуо, да је пројекат допунске школе српског језика, који је управо иницирао и Савез Срба Словеније, пројекат од националног значаја, те да је мисија свих нас који у Словенији живимо, да се заједничким снагама потрудимо да и наредна уписна година прође запажено као и претходна када се за овај пројекат пријавило око 1500 малишана.

Савез Срба Словеније поздравља све напоре који су учинили чланови актива наставника допунске школе у Словенији, како би пројекат био успешан и још једном се захваљује Министарству спољних послова Рeепублике Србије, као и Министарству просвете  Ррепублике Србије, на несебичној подршци приликом реализације овог пројекта.

Извор: www.sss-zss.si

Слична вест

Министар Мартиновић: снажна сарадња Министарства и ПКС-а  – остајемо усмерени на решавање свих изазова са којима се сусреће наша пољоприведа

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде др Александар Мартиновић састао се данас са председником Привредне коморе …

претплатити се
Обавести о
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Види све коментаре