У фокусу
ФОТО: Дарио Константиновић

Селаковић отворио 26. Европску смотру српског фолклора дијаспоре

Министар културе Никола Селаковић отворио је 26. Европску смотру српског фолклора дијаспоре и том приликом истакао да су у 21. веку напори и у отаџбини и наших људи у расејању усмерени да очувамо српски идентитет и културу.

Министар Селаковић указао је да су у тој борби за национални идентитет најугроженији Срби који не живе у својој држави већ изван матице.

„Та борба вас који сте у расејању да очувате своје српско име и презиме, српску игру и песму, традицију, историју, историјско сећање и памћење, јесте тамо где ви живите најтежа, али по овоме што сам уверен да ће Београд имати прилике да види у наредна два дана током манифестације, најуспешнија“, поручио је министар Селаковић.

ФОТО: Дарио Константиновић

Министар Селаковић је учесницима пожелео да не само наредну, 27. него и сваку наредну Европску смотру фолклора организују увек „са још више људи и да стално имамо што више наших одличних културно-уметничких друштава која се надмећу у квалитету наступа, али и срца које уносе у сваки свој корак и у свој глас”.

„Уверен сам да ћете у томе да успете, а Република Србија, наш председник, наша Влада, сви ми који Владу чинимо, као и остали органи власти, у томе ћемо вам помагати и сада и у будућности“, поручио је министар Селаковић.

Европску смотру фолклора, 26. по реду, организовала је Асоцијација српског фолклора дијаспоре.

Слична вест

Министру Мартиновићу у Горњем Милановцу представљен пројекат уређења корита реке Деспотовице

„720 милиона динара потребно је уложити у уређење корита и обале реке Деспотовице у Горњем …

претплатити се
Обавести о
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Види све коментаре