Видовданска академија у цркви Св. Архиђакона Стефана у Кизбороу

Видовданска академија у Црквеној општини Св. Архиђакон Стефан у Кизбороу одржана је након Свете Литургије у недељу, 28. јуна 2021. године.

Свечани програм почео је у црквеној сали у 12 часова, а наступили су ђаци српске школе и Фолклорна група Шумадија при овој Црквеној општини. Богат културно-уметнички програм одушевио је све присутне, а родитељи су били поносни на своје малишане који су својим рецитацијама, играма и песмама прославили још један Видовдан у далекој Аустралији, чувајући Косовски завет живим и међу најмлађим генерацијама на Петом континенту.

Присутнима се у црквеној сали обратио и старешина храма, свештеник Александар Савић који је рекао да је сав прикупљен прилог на овој прослави намењен Народној кухињи на Косову и Метохији “Мајка 9 Југовића“. Овом приликом сакупљено је 3,275 аустралијских долара, а отац Александар се свима присутнима захвалио на несебичном прилогу, истичући да ће помоћ сигурно много користити онима којима је најпотребнија.

Слична вест

Стицање држављанства пријемом

Најједноставнији начин за стицање држављанства Републике Србије за све припаднике српског народа са територије Републике …

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Види све коментаре