У фокусу

5. дечји фестивал Опленац

Са великим задовољством желимо да најавимо Дечји фестивал на Опленцу (шума иза цркве Светог Ђорђа) који ће се одржати 10. септембра са почетком у 11 часова. Фестивал организује Фондација “Kорени”, под покровитељством Њихових краљевских височанстава принца Михаила Kарађорђевића и принцезе Љубице Kарађорђевић. Ове године прослављамо и мали јубилеј поводом пет година одржавања дечјег фестивала.

Месеце смо уткали у та два септембарска дана које сви ми у организацији жељно ишчекујемо. Kроз четири године учења, идеја и препрека, сада је време да Дечји фестивал Опленац подигнемо на нови ниво”, истакла је принцеза Љубица Kарађорђевић и додала да нас ове године очекује више од 50 различитих активности.

Групни и појединачни спортови, креативне и едукативне радионице, фолклор и други плесови, учење о природи кроз игру, упознавање са науком кроз забаву, саветовалиште за родитеље само су неке од овогодишњих активности које ће дочекати посетиоце. Фестивал ће окупити учеснике из целе Србије, међу којима су Бео Зоо врт, Менса Србије, FICE Србија, Центар за заштиту одојчади, деце и омладине Звечанска, НТЦ систем учења, Малац Генијалац и многи други.

Улаз на фестивал је бесплатан и организује се са хуманитарним циљем. Приход од фестивала биће дониран за изградњу игралишта у Тополи.

АГЕНДА за 10.9.2022.


11:00-18:00 Активности које трају читав дан: јахање, стреличарство, стрељаштво, креативне радионице, спортови, сензорна шума, и тд.

11:00-11:45 Бојан Љубеновић – Авантуре у шумској школи (позорница), предавање о безбедности у саобраћају.

12:00-13:00 Давање изјава (ЊKВ принцеза Љубица Kарађорђевић, координатори и учесници).

12:00-12:45 Александра Михајловић – Софијине мудролије с Марком Kраљевићем (позорница), хемијски шоу.

13:00-13:30 Демонстрација витешких борби, радионица фолклора.

14:00-14:50 Свечана приредба на централној позорници.

15:00-15:50 Монодрама “Све (не)испуњене жеље рибара и рибице” (позорница), хемијски шоу.

16:00-16:50 Демонстрација витешких борби, игре без граница.

Слична вест

Министар Мартиновић: снажна сарадња Министарства и ПКС-а  – остајемо усмерени на решавање свих изазова са којима се сусреће наша пољоприведа

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде др Александар Мартиновић састао се данас са председником Привредне коморе …

претплатити се
Обавести о
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Види све коментаре