У фокусу
Фото: Бојана Лаловић

Домаће компаније представљају Србију на „Embedded World“ у Нирнбергу

У Нирнбергу (Немачка) је данас почео један од најпознатијих светских сајмова у области технолошке индустрије „Embedded World 2024“ на којем учествује и осам водећих српских компанија из ове области.

Ова сајамска манифестација трајаће до 12. априла а своје производе и услуге у оквиру националног павиљона Србије представиће компаније „МikroElektronika”, „Veriest Venture Serbia” „High Tech Engineering Center”, „Digital Logic”, „RT-RK”, „Vtool”, „Meter&Control”, и „Nao.design”.

Под слоганом „Powered by Intellect, Driven by Values“, компаније из Србије наступају на овом престижном догађају уз подршку Привредне коморе Србије (ПКС) и Развојне агенције Србије (РАС).

„Циљ наступа српских компанија је истраживање могућности за сарадњу и улагања у области интегрисаних система електронике. Сајам указује на растуће интересовање и потенцијал за партнерство између Србије и светске технолошке заједнице. Привлачећи професионалце, стручњаке и ентузијасте из целог света, сајам ће приказати најновија достигнућа и иновације у технологији уграђених (еmbedded) система“, изјавила је Бојана Лаловић из Центра за организацију сајмова, манифестација и догађаја ПКС.

„Embedded World“ служи као активна платформа за лидере у индустрији, инжењере, програмере и доносиоце одлука да истражују најсавременија решења, размењују искуства и негују сарадњу, каже Лаловић.

„Са преко 1.000 излагача и процењених 30.000 посетилаца, догађај нуди свеобухватан преглед интегрисане електронике који се брзо развија“, додаје она.

Фото: Бојана Лаловић

Овогодишњи фokus „Embedded World 2024“ је на одрживости, екo решењима и повезаности који ће доминирати дискусијама током целог догађаја, одражавајући све већу интеграцију embedded система у наш међусобно повезани свет. Излагачи ће представити иновативна решења edge computing технологија и IoT платформи дизајнираних да побољшају ефикасност, продуктивност и повезаност у различитим индустријама.

Поред изложбених хала, „Embedded World“ нуди разноврстан програм конференција, презентација, радионица, пружајући учесницима значајан увид у нове трендове, најбоље праксе и практичне примене технологија уграђених (embedded) система. Теме се крећу од сајбер-безбедности и безбедности критичне инфраструктуре до оперативних система у реалном времену и методологија развоја embedded система.

Слична вест

Министар Мартиновић: снажна сарадња Министарства и ПКС-а  – остајемо усмерени на решавање свих изазова са којима се сусреће наша пољоприведа

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде др Александар Мартиновић састао се данас са председником Привредне коморе …

претплатити се
Обавести о
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Види све коментаре