У фокусу
Фото: Зоран Петровић, НИТРА

Др Беговић састала се са представницима научно-технолошких паркова, стартап и Смарт Сити центара у Србији

У организацији Министарства науке, технолошког развоја и иновација Републике Србије, јуче је у згради Владе Републике Србије одржан је значајан састанак који је окупио представнике научно-технолошких паркова, регионалних иновационих стартап и Смарт Сити центара из читаве земље.

Овај састанак одржан је како би се по представљању досадашњег рада иновационих и Смарт Сити центара, и анализи будућих корака и могућности за јачу интеграцију са научно-технолошким парковима, створили услови за даље унапређење иновационог екосистема у Србији.

Састанку су присуствовали министарка науке, технолошког развоја и иновација др Јелена Беговић, Владимир Радовановић, помоћник министарке и Јован Милић, посебни саветник министарке, као и представници регионалних иновационих стартап и Смарт Сити центара, као и научно-технолошких паркова у Републици Србији.

Фото: Зоран Петровић, НИТРА

Министарка науке, технолошког развоја и иновација, др Јелена Беговић, отворила је састанак и истакла важност иновација и технолошког напретка за даљи развој Србије. „Битно је да овај екосистем успе у Србији. Ви сте ентузијасти и имате визију како Србија треба да изгледа и шта треба да оставимо будућим генерацијама. Ми смо ту да вам пружимо помоћ“, навела је министарка др Јелена Беговић.

Циљ овог састанка је да се системски унапреди иновациони екосистем у Србији, подржавајући рад регионалних стартап и Смарт Сити центара. Ова подршка долази са више страна, укључујући Владу Републике Србије, Министарство науке, технолошког развоја и иновација, као и Фонд за иновациону делатност. Министарка Беговић је нагласила да је фокус новог програма Фонда за иновациону делатност који је усмерен на равномеран регионални развој и јачање локалних заједница кроз технолошке иновације.

Састанак је пружио прилику за размену искустава, успостављање нових партнерстава и идентификацију могућности за даље унапређење будућих иновационих активности у Србији.

Извор: Министарство науке, технолошког развоја и иновација

Слична вест

Министар Мартиновић: снажна сарадња Министарства и ПКС-а  – остајемо усмерени на решавање свих изазова са којима се сусреће наша пољоприведа

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде др Александар Мартиновић састао се данас са председником Привредне коморе …

претплатити се
Обавести о
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Види све коментаре