У фокусу

Орден „Заштитник српске земље“ Арноу Гујону и Николини Милатовић Поповић

Арно Гујон, директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону и Николина Милатовић Поповић, помоћница директора, добили су признања за кампању за очување имовине Срба на простору Федерације – орден „Заштитник српске земље“. Ордење им је данас уручио Ђорђе Радановић, председник Одбора за заштиту права Срба у Федерацији БиХ у просторијама Министарства спољних послова у Београду.

Пре непуних годину дана, Управа је, заједно с нашим представништвима и црквама радила на упознавању наших људи расејаних по свету на опасност да остану без своје дедовине у току процеса усклађивања земљишне књиге и катастра у Федерацији БиХ.

Резултат тог рада су 9.473 предмета, односно породица, које су се одазвале и обавиле неопходну правну процедуру захваљујући којој ће више од 57.000 хектара земље остати у њиховом власништву.

Извор: www.dijaspora.gov.rs

Слична вест

Министар Мартиновић: снажна сарадња Министарства и ПКС-а  – остајемо усмерени на решавање свих изазова са којима се сусреће наша пољоприведа

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде др Александар Мартиновић састао се данас са председником Привредне коморе …

претплатити се
Обавести о
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Види све коментаре