У фокусу
Фото: Раде Беговић

Милићевић: Наша дијаспора је наша најјача подршка у изградњи и развоју наше земље

Министар без портфеља у Влади Републике Србије Ђорђе Милићевић задужен за координацију активности и мера у односима са дијаспором отворио је вечерас у Сокобањи Међународни фестивал фолклора и Камп за младе из региона и дијаспоре „Сокобања без граница”.

Фото: Раде Беговић

– Дијаспора је срце нашег народа које куца широм света.  Њихова љубав према Србији, њихова верност традицији и култури нашег народа, свакодневно нас надахњује и показује колико је снажна и непролазна веза између нас. Пројекат „Сокобања без граница” је резултат наше одлучности да градимо мостове између наше домовине и српске дијаспоре, да негујемо наше културно наслеђе и да омогућимо нашој деци из дијаспоре да се повежу с коренима и да осете дух Србије који носимо у себи. Наша дијаспора је наша најјача подршка у изградњи и развоју наше земље. Њихово искуство, знање и везе у свету пружају нам безброј могућности за напредак и просперитет. Зато се обавезујемо да ћемо наставити улагати напоре како бисмо дијаспору још више повезали са Србијом, стварајући боље услове за повратак, инвестирање и сарадњу – истакао је министар Милићевић.

Фото: Раде Беговић

Камп у организацији Културног центра Сокобање окупља српска културно-уметничка друштва из четири државе, који ће до 6. августа учествовати у радионицама народних игара, традиционалног певања и традиционалне музике.

После свечаног отварања кампа на Летњој позорници одржан је бесплатан концерт групе „Неверне бебе“ за све учеснике кампа, посетиоце и мештане Сокобање.

Фото: Раде Беговић

Слична вест

Министар Мартиновић: снажна сарадња Министарства и ПКС-а  – остајемо усмерени на решавање свих изазова са којима се сусреће наша пољоприведа

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде др Александар Мартиновић састао се данас са председником Привредне коморе …

претплатити се
Обавести о
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Види све коментаре