У фокусу
Фото: Зорана Делић ПКС

Наше фирме међу 1.700 излагача на сајму робних марки у Чикагу

У Чикагу је почео Међународни сајам робних марки PLMA, а међу више од 1.700 излaгача из скоро 60 земаља, своје производе и извозну понуду, у организацији Привредне коморе Србије (ПКС) и Развојне агенције Србије (РАС), промовише 19 компанија из Србије. 

„Чикаго PLMA представља највећи догађај за брендове продавница у Северној Америци и одлична је прилика да се наше фирме на једном месту повежу са водећим купцима на тржишту Америке. Током ове манифестације очекујемо интензивне састанке са дистрибутерима, трговцима на мало и велико, продавцима специјализоване робе, представницима онлајн трговине, увозницима, консултантима, стручњацима за паковање и дизајн из Северне Америке, али и са других тржишта“, истиче Зорана Делић из Привредне коморе Србије. 

На PLMA до 14. новембра представља се 19 компанија из Србије: „Sirogojno Company“, „Станић“, Ариље, „Packom International“, Београд, „ПИК Бечеј“, „Лаки“, Ариље, „Master Fruits“, Београд, „ITN Group“, Београд, „Агранела“, Ваљево, „Будимка“, Пожега, „ColdPressok“, Београд, „Yumis“, Ниш, „Флора“, Ивањица, „ГМП Јарменовци“, „CG Foods Europe“, Рума, „Рубин“, Крушевац, „Умпром“, Стара Пазова, „Албу“, Нови Сад, „Беорол Прима“, Београд, „Севан Стил“, Београд.

Широка понуда српских прехрамбених производа од смрзнутог воћа и поврћа, џемова, воћних намаза и сокова, преко ајвара, традиционалне зимнице и врхунског вина до производа кућне хемије, препарата и фарби за косу, као и пластичне амбалаже различите примене привукла је, већ првог дана сајма, велики број посетилаца, пословних партнера, као и представника трговинских ланаца.

Овогодишњи сајам оджава се под слоганом “THE STORE BRANDS PHENOMENON”, а на манифестацији се представља преко 30 националних павиљона међу којима је и Србија. Очекује се око 5.000 професионалних посетилаца.

Удружење приватних произвођача робних марки (ПЛМА) је непрофитна организација основана 1979. за промоцију брендова продавница. То је једина трговинска група те врсте, која представља 4.000 компанија чланица у више од 75 земаља. Организују два сајма годишње ПЛМА у Чикагу и Амстердаму.

Брендови продавница су производи који носе име продавца или приватне брендове. Анкете откривају да се све чешће купци одлучују за куповину брендове продавница за који добијају добар квалитет по нижој цени. 

Фото Зорана Делић ПКС

Извор: Привредна комора Србије

Слична вест

Министар Мартиновић: снажна сарадња Министарства и ПКС-а  – остајемо усмерени на решавање свих изазова са којима се сусреће наша пољоприведа

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде др Александар Мартиновић састао се данас са председником Привредне коморе …

претплатити се
Обавести о
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Види све коментаре