У фокусу
Фото: www.dijaspora.gov.rs

Одржана 38. Смотра фолклора Срба у Аустрији

Јуче је у Санкт Пелтену надомак Беча одржана 38.Смотра културно-умјетничког стваралаштва Срба у Аустрији. На овој манифестацији учествовало је 14 културно-уметничких друштава из Аустрије са преко 500 извођача.

Смотру су отворили амбасадор Републике Србије у Аустрији др Небојша Родић, специјални саветник министра без портфеља г. Зоран Анђелковић и председник Радничке коморе Доње Аустрије г. Маркус Веизер. Од званичника, били су присутни амбасадор при ОЕБС и УН г. Жарко Обрадовић, представници Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Данијела Илић и Мирослава Каћурић као и представници Српске православне цркве.

Управа за сарaдњу с дијаспором и Србима у региону суфинансирала је фолклорну смотру Срба у Аустрији која је имала такмичарски карактер. Организатор и домаћин био је Аустријски савез српског фолклора на чијем је челу г. Александар Станковић.

Извор: www.dijaspora.gov.rs

Слична вест

Министар Мартиновић: снажна сарадња Министарства и ПКС-а  – остајемо усмерени на решавање свих изазова са којима се сусреће наша пољоприведа

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде др Александар Мартиновић састао се данас са председником Привредне коморе …

претплатити се
Обавести о
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Види све коментаре