У фокусу
Фото: savezsrba.it

Одржана седница Управног одбора Савеза Срба у Италији – Тревизо

У недељу 3. децембра 2023. у Тревизу, чланови Савеза су се окупули у српској цркви Свете Мати Ангелине, на Литургији коју је служио отац Душан Ђукановић, парох српске православне заједнице у Удинама, Порћији и Тревизу.

Након Литургије, приређен је ручак где су их дочекали домаћини, представници удружења “Градити будућност” из Тревиза, председница Вера Новаковић, Јасмин Шћопуловић, Даријо Станић и Јелена Глишић.

У поподневним часовима одржана је Седница Управног одбора на којој су били присутни чланови 9 српских удружења. Седницу су водили председница Лидија Радовановић и потпредседник Душан Алексић. Говорило се о протеклим и будућим активностима и новим пројектима, који се тичу културних догађаја и хуманитарних акција. Усвојени су предлози за Националну стратегију о сарадњи са дијаспором, пројекат који спроводи Кабинет министра без портфеља задуженог за координацију активност и мера у области односа Републике Србије с дијаспором.

Извор: www.savezsrba.it

Слична вест

Министар Мартиновић: снажна сарадња Министарства и ПКС-а  – остајемо усмерени на решавање свих изазова са којима се сусреће наша пољоприведа

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде др Александар Мартиновић састао се данас са председником Привредне коморе …

претплатити се
Обавести о
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Види све коментаре