У фокусу
Фото: Отос Андраш / извор www.mduls.gov.rs

Представљен Нацрт закона о изменама и допунама Закона о запосленима у аутономним покрајина и јединицама локалне самоуправе

НОВИ САД, 24.04.2023. – одржана јавна расправа „Представљање и дискусија о Нацрту закона о изменама и допунама Закона о запосленима у аутономним покрајинама и јединицама локалне самоуправе”

„Данас представљамо промене које би требало да обезбеде јединствени правни режим за целокупну управу и додатни квалитет запошљавања у јавној управи на покрајинском и локалном нивоу. Намера Министарства државне управе и локалне самоуправе јесте да успоставимо истоветан и уједначен правни режим за службенике и субјекте на свим нивоима власти, али и да ојачамо управљачку одговорност, јер ћемо тако имати ефикасну и одговорну управу, која је, не само формално, већ и суштински, прави сервис грађанима“, поручио је данас министар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић у Новом Саду на јавној расправи „Представљање и дискусија о Нацрту закона о изменама и допунама Закона о запосленима у аутономним покрајинама и јединицама локалне самоуправе”.

Указавши на то да се прошле године започело са увођењем система компетенција у рад покрајинске и локалне самоуправе, Мартиновић је истакао да су до сада сви органи ускладили своје унутрашње акте са дефинисаним „Оквиром компетенција“ за рад администрације. Према његовим речима, ове године иде се корак даље и започиње се са припремом за увођење запошљавања на бази компетенција, како би целокупно управљање људским ресурсима било засновано на знањима, вештинима и способностима које су потребне за делотворно обављање послова управе. Министар је додао и да је јачање администрације кроз пријем квалификованих и компетентних кадрова предуслов бољег рада управе и пружања квалитетних услуга грађанима и привреди.

Мартиновић је присутнима пожелео успешан рад и изразио уверење да ће се уз заједничко учешће и сагледавање могућности за примену предложених измена, допринети већем квалитету прописа и бољем управљању. Он је исказао спремност Министарства да прихвати све корисне сугестије и примедбе на овај нацрт закона.

„Данас смо овде у Новом Саду да чујемо шта људи, пре свега из АП Војводине, имају да кажу у везио са овим нацртом закона и надам се да ћемо ускоро изаћи пред Владу Србије, односно пред народне посланике и да ћемо добити подршку за измене и допуне које смо предложили“, казао је Мартиновић.

На данашњој јавној расправи присутнима се обратио и заменик покрајинског секретара за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Радивој Парошки, након чега је уследило представљање и дискусија о Нацрту поменутог закона.

Извор: www.mduls.gov.rs

Фото: Отос Андраш / извор www.mduls.gov.rs

Слична вест

Министар Мартиновић: снажна сарадња Министарства и ПКС-а  – остајемо усмерени на решавање свих изазова са којима се сусреће наша пољоприведа

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде др Александар Мартиновић састао се данас са председником Привредне коморе …

претплатити се
Обавести о
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Види све коментаре