У фокусу

Пројекат „Мост успешних жена Србије и Малте“ подржан од стране Канцеларије Амбасаде Републике Србије на Малти

Радионица Дигиталног Маркетинга, пројекта „Мост успешних жена Србије и Малте“, одржана је у петак, 05. августа и била у знаку изузетно позитивног пријема свих посвећених полазница. Захваљујући модераторки Марији Максимовић, стручњакињи за дигитални маркетинг, учеснице су имале прилику да се упознају са најновијим трендовима, алатима и техникама, стварајући темељ за унапређење својих маркетишких стратегија. Пре почетка радионице, врло инспиративним речима, полазнице је поздравио отправник послова Канцеларије Амбасаде Републике Србије на Малти, господин Бошко Шукић:

„Изузетна ми је част и задовољство што смо сви заједно овде. Драго ми је да смо се окупили око овог пројекта „Мост успешних жена Србије и Малте“. Република Србија охрабрује женско предузетништво и од стране Привредне коморе Србије 2023. година је најављена као година женског предузетништва. Канцеларија Амбасаде Републике Србије од свог отварања предано учествује у свим активностима српске заједнице на Малти и пружа подршку у остваривању свих, па и овог пројекта. Циљ овог пројекта је да се оснаžи, мотивише и створи јака пословна мрежа наших жена, предузетница са Малте, и да се јаче повеже са привредном сарадњом Србије. Важно је искористити капацитете кроз обострану промоцију.“

Присуство жена у пословном свету, по речима господина Шукића, више није ограничено полном припадношћу, већ способношћу да допринесу и иновирају: „У бизнису није важан пол, већ способност, знање, стручност, визија, комуникативност, позитиван став, добра енергија и посебно способност разумевања других што жене чини бољим послодавцима и креаторима радних места. Обавеза жена да раде у троуглу деца-кућа-посао развија код њих одговорност, доследност и ефикасност, а све су то особине које су неопходне за успешно пословање. Ви, жене, уносите посвећеност и интегритет у пословање и мислим да је ваша присутност изузетно битна у расту и развоју сваке земље. Желим вам успешну реализацију пројекта“ упутио је господин Шукић речи подршке и охрабрења полазницама.

Његове речи су добар подсетник на важност заједништва и подршке међу женама у пословном свету. Кроз искуства и вештине које носе са собом, жене граде бољу будућност за себе и друштво око себе. Пројекат „Мост успешних жена Србије и Малте“ је само један корак ка већим успесима и остварењу циљева, а за сваку полазницу ово је мотивација и добра платформа да направи разлику у свом пословном окружењу. Одлука да се Дигитални Маркетинг уврсти као део програма за серијал радионица показао се као одличан избор, јер је прва радионица пропраћена са изузетним интересовањем и позитивним коментарима свих полазница. Током интензивног програма, учеснице су имале прилику да се упознају са предностима које нуди дигитални у односу на традиционални приступ маркетингу, шта је 7П маркетиншки микс, који су његови елементи и како их користити. Следеће радионице из овог серијала, уз помоћ задатака које ће радити самостално, омогућиће учесницама пројекта да унапреде своје маркетишке стратегије.

Последњих десетак минута радионице Марија Максимовић је подстакла дискусију и полазнице су то време искористиле да искажу своје појединачне потребе и интересовања у пољу дигиталног маркетинга. У закључку, који најбоље описује изјаву Марине Стеванчевић, власнице агенције Мaltatours/Leonatravel, и чланице Међународног клуба пословних жена е-IBWC Малта, као дела Удружења пословних жена Србије, истакнут је значај едукације кроз добро осмишљен пројекат: „Презентације организоване у оквиру пројекта су заиста занимљиве и едукативне. Током неких ранијих едукација сам се срела са појмовима везаним за дигитални маркетинг, али чути све на свом језику уз ентузијазам дивних предавача је било баш задовољавајуће. Обзиром да живимо у ери дигитализације где и на ред за услуге чекамо након што узмемо број из апарата, врло је битно бити упознат и информисан. Циљ дигиталног маркетинга је да промовише производе и разне услуге и свака од полазница ће сигурно разумети бенефите. Битно је да желимо да учимо и упијамо знање константно и наравно смишљамо нове идеје. Др Татјана Мамула Николић нас је перфектно увела у свет бизнис алата, док нас је млада и веома добро информисана Марија Максимовић упутила у начине како да имплементирамо дигитални маркетинг у наш бизнис. Данас када сваки школарац може да направи једноставну презентацију врло је битно да идемо у корак са трендовима и новим технологијама. Успева онај ко је у право време на правом месту, а наши потенцијални клијенти су углавном онлајн, тако да смо на правом путу да научимо како да дођемо до њих кроз дигитални маркетинг који не само да је савремено средство комуникације већ и у будућности вероватно једини који даје значајне резултате у пословању. Честитке удружењу за организацију оваквог пројекта.”

Пројекат „Мост успешних жена Србије и Малте“ покренуле су Српски образовно-културни центар Св. Јелена Анжујска и Међународни клуб пословних жена е-IBWC Малта као део Удружења пословних жена Србије, са циљем да се ојачају везе између Малте и српске матице, али такође и ради охрабривања жена које се самопоуздањем и трудом издвајају на пословној сцени, а својим способностима доказују да су спремне да ове везе реализују. Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону препознала је да овај пројекат својим квалитетом доприноси очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре и подржала његову реализацију. Пројекат је конципиран тако да учесницама путем онлајн радионица пружи знање из области пословних алата, чије је стручно управљање предато у руке др Татјани Мамула Николић и из области дигиталног маркетинга на онлајн радионицама које води Марија Максимовић. Осим едукативног карактера, полазнице ће добити и могућност да се упознају са успешним предузетницама из Србије кроз део пројекта „Женски пословни разговори“ који ће у суботу 12. августа започети Малина Станојевић, председница удружења „Сачувајмо село“ и добитница престижне награде „Цвет успеха за жену змаја“.

Аутор: Оливера Васић-Брчеревић

Слична вест

Министар Мартиновић: снажна сарадња Министарства и ПКС-а  – остајемо усмерени на решавање свих изазова са којима се сусреће наша пољоприведа

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде др Александар Мартиновић састао се данас са председником Привредне коморе …

претплатити се
Обавести о
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Види све коментаре