У фокусу
Фото: Туристичка организација Београда

Конгресни биро Београда на сајму IMEX 2024  у Фракфурту

Да Београд заузима важну улогу у организацији пословних догађаја на глобалном плану показује велико интересовање и до сада рекордан број унапред заказаних састанака на једној од највећих пословних берзи у Европи IMEX 2024 која је од 14. до 16. маја одржана у Франкфурту.

„Велико интересовање клијената и пословних посетилаца само потврђује прошлогодишње најаве да се престоница Србије позицинира високо на тржишту конгресне индустрије.“, рекао је Миодраг Поповић, директор Туристичке организације Београда у оквиру које послује Конгресни биро Београда. „Извесно је да ће отварање реновираног Сава Центра, нових хотела и повећање броја директних летова допринети још бољем позиционирању.“, додао је Поповић.

Београд је у фокус у области пословног туризма вратио конгресни центар Сава, са више од 40 сала за састанке и „плавом салом“ која може да угости преко 3500 делегата. Поред инфраструктирних и хотелских капацитета за организовање пословних догађаја у Београду, клијентима и посетицома на пословном сајму IMEX 2024 представљене су и могућности за организацију ,,incentive” односно тзв. подстицајних путовања, за које је Београд јако привлачна дестинација. Посетиоцима су представљени и нови пројекти, попут Belgrade Waterfront-а.

Посебно интересовање је за наступајућу изложбу EXPO 2027 чији ће домаћин бити Београд и која ће окупити излагаче из преко 100 земаља света и преко 2,5 милиона посетилаца.   

Према најновијој ранг листи ICCA Међународне конгресне асоцијације чији је Туристичка организација Београда дугогодишњи члан, Београд заузима 42. место у Европи и 66. место у свету по броју организованих пословних догађаја.

На штанду Србије, поред Конгресних бироа Београда и Србије, наступају и национална авио компанија Ер Србија, Сава Центар, рецептивне агенције Balkan Holidays, Balkan Adriatic DMC, DMC Vekol, као и хотели Crowne Plaza, Hilton, Hyatt, Metropol Palace, The Saint RegisMona Plaza, Movenpick Resort and SPA Fruške terme, Radisson Collection, Saint Ten и Nobel Hotel Group.

Слична вест

Упознајте Малту са Марином SE01E04

Тема данашње приче је традиционална храна на Малти. Многи туристи , осим плажа којих иначе …

претплатити се
Обавести о
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Види све коментаре