У фокусу

Студенти из Србије и Српске заједно на конференцији „Мост“

На Златибору у Конгресном центру „Романија“ при Студентском одмаралишту „Ратко Митровић“ протеклог викенда је одржана конференција студената Републике Србије и Републике Српскe „Мост“ којој су присуствовали и студенти из Црне Горе и Републике Словеније.

Конференцију организују Удружење студената из Републике Српске у Србији- Нови Сад и покрајински Фонд за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону уз подршку Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Министарства спољних послова.

„Посебна нам је част и обавеза што је конференција препозната и подржана од Министарства спољних послова Републике Србије Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону,  на челу са директором Арно Гујоном“, изјавио је Дејан Пудар, председник Удружења студената из Републике Српске у Србији.

Студентима су у оквиру панела на питања  одговарали народни посланици у Народној Скупштини Републике Србије Сања Лакић и Ђорђе Дабић, директор Фонда за избјегла, расељена лица  и за сарадњу са Србима у региону Душко Ћутило, и в.д. помоћника директора Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Николина Милатовић Поповић која је истакла значај економског осамостаљивања младих и њихову активну улогу у борби против депопулације појединих крајева у региону.

„Заједништво је кључ успеха даљег напретка и управо због тога је као један од приоритета за подршку удружењима дефинисана подршка сарадњи и умрежавању српске омладине у региону“, рекла је Николина Милатовић Поповић.

„Рекордан број окупљених студената из разних крајева региона шаље јасну поруку, не само да Дрина никад није била граница српског народа, него да је и српски народ уједињен, а млади људи који учествују на конференцији спремни да то јединство одрже и очувају мост који нас спаја у надолазећим временима“, стоји у саопштењу након одржане треће конференције Мост.

Извор: www.dijaspora.gov.rs

Слична вест

Момировић: Борићемо се да заштитимо наше интересе, борићемо се да повежемо тржишта у региону

Министар трговине Томислав Момировић, данас у Новом Саду, учествовао је на Регионалној конференцији „Један регион – …

претплатити се
Обавести о
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Види све коментаре