У фокусу
Фото ПКС Бобан Ристић

Вучевић и Чадеж покрећу стални дијалог Владе и привреде

Председник Владе Србије Милош Вучевић разговaрао је данас са председником Привредне коморе Србије (ПКС) Марком Чадежом о новим, конкретним начинима сарадње са привредом. Премијер Вучевић подржао је иницијатву отварања сталног дијалога Владе Србије и српске привреде коју је представио председник ПКС Марко Чадеж.

„Договорили смо да Привредна комора Србије у најскорије време организује радионице на којима би домаће компаније ресорним министрима представиле шта се може и мора учинити како бисмо заједно унапредили економски амбијент у Србији. Само заједно можемо учинити Србију економски јаком и стабилном, посебно у овим мутним временима“, изјавио је премијер Вучевић.

Он је додао да је са председником ПКС разговарао и о новом начину организовања Савета за БДП на коме ће се доносити важне одлуке о функционисању привреде и начинима раста бруто домаћег производа у задатим оквирима.

Једна од тема разговора била је и формирање новог Савета за дигитализацију који би доносио најбоља решења у овој за Србију једну од кључних области.

Председник ПКС Марко Чадеж нагласио је да је идеја Привредне коморе Србије о укључивању што већег броја домаћих компанија у пројекат „Скок у будућност 2027“ и „Експо 2027“ наишла на подршку премијера Вучевића.

„Имамо подршку премијера Вучевића да израдимо Регистар послова наших компанија које могу да учествују не само у изградњи и опремњу простора где ће бити одржан „Експо 2027“, већ и осталих пројеката из плана председника Србије Александра Вучића и Владе Србије „Скок у будућност“, рекао је Чадеж.

Он је додао да ће ПКС одмах почети са анкетирањем компанија како би дошли до јасних и прецизних података на којим се све пословима могу ангажовати домаће компаније у оквиру 18 милијарди вредних пројеката.

Слична вест

Министар Мартиновић: снажна сарадња Министарства и ПКС-а  – остајемо усмерени на решавање свих изазова са којима се сусреће наша пољоприведа

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде др Александар Мартиновић састао се данас са председником Привредне коморе …

претплатити се
Обавести о
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Види све коментаре