Фото: принт скрин РТС

Часопис “Српска мисао” окупља књижевне ствараоце из Србије и региона

Недавно је представљен троброј часописа “Српска мисао” у Библиотеци града Београда, а међу бројним домаћим ствараоцима, у часопису су заступљени и писци из Републике Српске.

У Библиотеци града Београда на промоцији нових бројева изузетно занимљивог и вредног часописа “Српска мисао”, говорили су Душица Милановић, главна уредница и чланови редакције Марко Крстић, проф. др Дарко Танасковић и песник Љубивоје Ршумовић.

“Све је унутра спаковано, као у неку бомбоњеру. Сарадник сам у том часопису у неколико бројева и просто ме импресионира та оданост, та верност послу коју Душица Милановић показује.
Људи више не живе у бризи, ко нема у глави има у књизи”, закључује Ршум.

“Број окупљених овде, у време које човека ни по чему не упућује на књижевност, уметност и размишљања вишег реда, говори да је реч о веома потребном часопису нашој књижевној јавности”, каже проф. др Дарко Танасковић.

“Ја сам пре четири године док сам планирала број, док сам се одважила да га уобличим овако како сад изгледа, претпоставила да ће сви ови људи, које слободно можемо назвати елитом, и не само културном. Нисам заборавила ни наше ствараоце из Републике Српске, напротив. Можда после ваше емисије, када буду видели колико је добар часопис, спремамо се да дођемо и да направимо у Републици Српској велику промоцију”, каже Душица Милановић.

Поред наведених, на промоцији “Српске мисли”, многобројној публици се обратио и редитељ и публициста Петар Зец, који је представио своју књигу “Дистанца – нова блискост удвоје”, док је све било украшено и умивено музиком професора Уроша Дојчиновића и зналачким вођењем програма Живка Николића.
Извор: umrezavanje.rs

Фото: принт скрин РТС

Слична вест

„Молитва умјесто пољупца“

„Поезија је оно што се сања, оно што се замишља, оно што се жели, и …

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Види све коментаре