У фокусу

Ђурић угостио студенте са Харварда

Министар спољних послова Марко Ђурић данас је у Министарству спољних послова угостио 50 студената мастер и докторских студија Универзитета Харвард.

Пожелевши добродошлицу, министар Ђурић изразио је задовољство што студенти своје упознавање Балкана започињу управо посетом нашој земљи.

„Долазите у тренутку када се о нашој земљи говори у суперлативима. Уз чврсто и јасно опредељење ка чланству у ЕУ и даљем снажењу свог међународног имиџа на темељу конкретних резултата, заслуга и успеха, Србија суверено предводи регион по питању економског и инфраструктурног развоја,“ рекао је министар на почетку обраћања. 

Фото: Министарство спољних послова

Шеф српске дипломатије је, такође, оценио да су студијске посете попут ове од суштинског значаја, не само за представљање политичке и  економске ситуације у Србији, наших приоритета на спољнополитичком и унутрашњем плану, већ и планова и активности наше земље  у наредном периоду, посебно у областима ИТ индустрије, привреде, биотехнологије и вештачке интелигенције. 

„Овакве посете прилика су и да се ви, млади професионалци и стручњаци, из прве руке упознате са нашим државним апаратом и функционисањем институција, али и са нашим народом и гостољубивошћу по којој смо познати у свету,” додао је Ђурић.

Студијско путовање студената са Харварда реализује се други пут у оквиру програма „Балкан трек”, и окупља учеснике из преко 20 земаља са свих континената осим афричког, а међу којима су најбројнији студенти из САД, Кине и Индије.

У нашем региону, студенти ће боравити до 19. маја, а након Србије, посетиће и Црну Гору и Албанију.

Слична вест

Министар Мартиновић: снажна сарадња Министарства и ПКС-а  – остајемо усмерени на решавање свих изазова са којима се сусреће наша пољоприведа

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде др Александар Мартиновић састао се данас са председником Привредне коморе …

претплатити се
Обавести о
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Види све коментаре