У фокусу
Фото: Министарство културе

Селаковић присуствовао Меморијалној академији„Туга која траје цијели живот”

Министар културе Никола Селаковић присуствовао је Меморијалној академији “Туга која траје цијели живот”, у Дому културе у Козарској Дубици, Република Српска.

Селаковић је присутним медијима рекао да је од изузетне важности неговање културе сећања и да је једна од најважнијих ствари које су Република Србија и Република Српска учиниле у претходној деценији обележавање заједнички вредних датума.

„На такав начин негује се не само култура сећања, већ се и подучавањем садашњих генерација утиче да се никад не забораве нека зла и ужаси који су нас задесили као народ у току наше историје“, рекао је министар културе.

Фото: Министарство културе

Министар је истакао да је од посебног значаја овогодишње заједничко обележавање с обзиром на тренутна дешавања у односу на наш народ од стране светских моћника пред Генералном скупштином УН, као и да је Козарска Дубица као општина једно од највећих места страдања српског народа од стране усташке, нацистичке НДХ, подсетивши да је идеја о заједничком обележавању потекла од стране председника Вучића и председника Додика и да се у тој доброј пракси истрајава, као и да постаје традиција.

„Наше је, као народ једног јединственог српског народа, да се окупљамо, да се сабирамо, да не дозволимо да нас ико дели и да покажемо да је могући спас управо у нашем јединству и у чињеници да се не миримо са оним што нам је у прошлости учињено и да не желимо да ћутимо, да никога не вређамо, да ништа не тражимо, али да је једноставно оно што очекујемо, а то је поштовање према жртвама”, рекао је министар културе окупљеним медијима.

Меморијална академија је посвећена одавању почасти невиним жртвама усташког злочина из периода II светског рата у Концентрационом логору Јасеновац и његовом стратишту у Доњој Градини.

Слична вест

Министар Мартиновић: снажна сарадња Министарства и ПКС-а  – остајемо усмерени на решавање свих изазова са којима се сусреће наша пољоприведа

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде др Александар Мартиновић састао се данас са председником Привредне коморе …

претплатити се
Обавести о
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Види све коментаре