У фокусу
Фото: www.mos.gov.rs

Фонд за младе таленте представљен на Самиту талената у Будимпешти

Под слоганом „Наша страст, наша будућност – то су наши таленти” 7. и 8. oктобра у Будимпешти је одржан традиционални Самит талената. Међу бројним учесницима била је и делегација Министарства омладине и спорта, предвођена државним секретаром Миланом Савићем.

У фокусу овогодишњег самита било је питање управљања талентима посредством различитих програма подршке и уз свеобухватну сарадњу заинтересованих актера. Као пример добре праксе у овом процесу истакнут је и Фонд за младе таленте Републике Србије.

Презентујући делатност Фонда од оснивања до данас, државни секретар Милан Савић истакао је да иза стипендија и награда Фонда стоји снажна жеља Републике Србије да најталентованије младе људе задржи у земљи која им је несебично помогла у процесу академског и стручног развоја. 

Овогодишњи сајам организован је од стране Националног центра за таленте Републике Мађарске, уз подршку госпође Каталин Новак, министарке без портфеља задужене за питање породице, и у сарадњи са мађарским председништвом у Савету Европе.

Извор: Фонд за младе таленте представљен на Самиту талената у Будимпешти | Министарство омладине и спорта (mos.gov.rs)

Слична вест

Министар Мартиновић: снажна сарадња Министарства и ПКС-а  – остајемо усмерени на решавање свих изазова са којима се сусреће наша пољоприведа

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде др Александар Мартиновић састао се данас са председником Привредне коморе …

претплатити се
Обавести о
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Види све коментаре