У фокусу
gujon-posetio-srpsku-zajednicu-u-salzburgu
Фото: www.dijaspora.gov.rs

Гујон посетио српску заједницу у Салзбургу

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон и амбасадор Републике Србије у Аустрији Небојша Родић  присуствовали су прослави Дана српског јединства, слободе и националне заставе у Салзбургу у организацији Аустријског савеза српског фолклора. Ова свечаност је окупила велики број представника српских удружења из целе Аустрије. Поред културног програма, одржана је годишња Скупштина Аустријског савеза српског фолклора.

„Веома садржајна посета нашим сународницима у Аустрији којима није било тешко да дођу до Салзбурга готово из свих крајева ове државе. У присуство амбасадора Родића и целог дипломатског кора Републике Србије у Аустрији, учествовао сам данас на важној Скупштини Асоцијације савеза српских фолклорних друштава Аустрије на којој сам разговарао са представницима организација које окупљају више хиљада младих и деце широм земље.“ – рекао је Гујон. Он је истакао да „бројна српска заједница овде заслужује посебну пажњу матице“ а да је данашњим сусретом увидео да је жеља за јачим повезивањем обострана и неопходна. „Веома сам почаствован гостопримством указаним од стране наших домаћина а посебно се захваљујем Александру Станковићу председнику Асоцијације на одличној организацији догађаја.“ – закључио је директор Гујон.

Аустријски савез српског фолклора који за сада броји 17 фолклорних друштава из целе земље, основан је тачно пре годину дана. Удружења која чине савез одлучила су да за свој празник прогласе новуспостављени Дан српског јединства, слободе и националне заставе. С обзиром да због пандемије коронавируса раније нису била дозвољена окупљања, договорено је да се у Салзбургу организује скуп на којем ће савез фолклора прославити свој празник и одржати годишњу Скупштину.

Ивор: www.dijaspora.gov.rs
Фото: www.dijaspora.gov.rs

Слична вест

Министар Мартиновић: снажна сарадња Министарства и ПКС-а  – остајемо усмерени на решавање свих изазова са којима се сусреће наша пољоприведа

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде др Александар Мартиновић састао се данас са председником Привредне коморе …

претплатити се
Обавести о
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Види све коментаре