У фокусу
humanitarna organiizacija srbi za srbe prva medijska konferecncija
Фото: ХО Срби за Србе

Хуманитарна организација Срби за Србе за 18 година рада прикупила скоро 12 милиона евра и помогла више од 3.100 породица

Хуманитарна организација Срби за Србе одржала је у четвртак 01.06.2023. године прес конференцију поводом пете донаторске вечери која ће се 13. јуна одржати у Београду и прве у донаторске вечери Чачку која ће 20. јуна бити уприличена. Присутне смо, такође, упознали и са досадашњим радом наше организације.

Дружење са представницима медија уприличено је у сали „Лисабон“ МТС дворане.

На прес конференцији обратио се наш прослављени кошаркашки репрезентативац Алекса Аврамовић који је уједно и домаћин донаторске вечери у Чачку.

„Велика ми је част што сам овде. Оно што је мене подстакло да будем део ове приче је помагање људима којима је потребна помоћ и добра намера која окупља ове људе, а из чега се може изродити нешто добро. Све је кренуло од хуманитарних турнира Тројка из блока на којима сам присуствовао, а затим хуманитарне вечери у Новом Саду и Београду што ме је подстакло да такав догађај направимо и у Чачку. На првој донаторској вечери у Чачку прикупљамо новац за помоћ породици Бешански са шестеро деце, а седмо је на путу. Такође, сакупљамо помоћ и за народну кухињу на Косову и Метохији“ – рекао је Аврамовић.

Алекса Аврамовић / фото: ХО Срби за Србе

Присутне је поздравио и председник ХО Срби за Србе Игор Рашула који је на почетку свог обраћања изразио саучешће породицама настрадалих у масакру на Врачару и Младеновцу те упутио речи подршке српском народу на Косову и Метохији.

Он је, између осталог, подробније упознао јавност са радом организације – 18 година деловања, скоро 12 милиона евра прикупљених донација, 3.100 помогнутих породица и више од 15.000 измамљених дечијих осмеха.

Игор Рашула / фото: ХО Срби за Србе

„Прво донаторско вече организовали смо 2019. године у Београду. Циљ овогодишње донаторске вечери је прикупљање 100.000 евра помоћи за изградњу кућа породицама Нешковић из Медвеђе и Вуковић са Косова и Метохије, те помоћ народној кухињи за опремање производног погона у Новом Брдо“ – истакао је Рашула.

Марија Моровић, ПР Хуманитарне организације Срби за Србе, истакла је колико је важно да сваки становник помогне колико може, било да је реч о људима који су у могућности да скромно донирају до оних који могу да издвоје нешто већу суму. Након тога, замолила је све пристутне да заједно погледају краће видео снимке који сведоче о успешно реализованим пројектима током претходних година.

Слична вест

Министар Мартиновић: снажна сарадња Министарства и ПКС-а  – остајемо усмерени на решавање свих изазова са којима се сусреће наша пољоприведа

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде др Александар Мартиновић састао се данас са председником Привредне коморе …

претплатити се
Обавести о
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Види све коментаре