У фокусу
Фото: Савез Срба Словеније

Кроз игру и песму одужили се Београду и Србији на огромној подршци која им је пружена

У позоришту Дадов у Београду, јуче је одржан концерт „Играј, заиграј Београде!“ Српског културног друштва Марибор у организацији Савеза Срба Словеније, који је организован уз подршку града Београда.

Српско културно друштво Марибор представило се изведбом игара из Бруса и Црноречја, док се извођачки ансамбл публици представио играма из Беле Паланке и Црне Траве.

„Ми у Савезу смо у протеклом периоду јако пуно радили на очувању српске традиције, културе и ћириличног писма. Важно нам је да чувамо оно што је окосница нашег народа и то преносимо даље на наредне генерације. Дошли смо овде данас да пружимо велику захвалност државном руководству, српском парламенту, председници Владе, министру за дијаспору Ђорђу Милићевићу и председнику Србије Александру Вучићу, али и да пренесемо поруку јединства и саборности, јер сматрамо да је то најважније“ – рекао је мр Владимир Кокановић, председник Савеза Срба Словеније.

Владимир Кокановић, председник Савеза Срба Словеније / фото: Савез Срба Словеније

Присутнима су се обратили министар без портфеља задужен за координацију активности и мера у области односа са дијаспором и в.д министар просвете Ђорђе Милићевић, народни посланик и заменик председника Одбора за дијаспору и Србе у Региону Милимир Вујадиновић и члан Градског већа Вук Мирчетић.

Слична вест

Министар Мартиновић: снажна сарадња Министарства и ПКС-а  – остајемо усмерени на решавање свих изазова са којима се сусреће наша пољоприведа

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде др Александар Мартиновић састао се данас са председником Привредне коморе …

претплатити се
Обавести о
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Види све коментаре