У фокусу
Фото: Зоран Петровић/Нитра

ИТ сектор – огроман корак напред за Србију

Делегација Републике Србије на челу са министарком др Јеленом Беговић, састала се са Њ.Е. Албертом Рамдином, министром спољних послова, међународног пословања и међународне сарадње Републике Суринам.

Тема састанка био је трансфер знања две земље, а Њ.Е. Алберт Рамдин је похвалио ИТ сектор у Србији и изразио жељу да младима у Суринаму обезбеди шансу да се школују за рад у овом сектору управо у Србији.

“Када је у питању образовање, мислим да одлука да проширимо доступна поља образовања студентима који из Суринама долазе да се школују у Србији ка ИТ сектору, отвара огромну прилику за вашу државу у стварању високообразованих кадрова јер је образовање у Србији све више окренуто ИТ технологијама и могу рећи да у том пољу предњачимо. Доказ тога су и бројне ИТ компаније које у Србији отварају своје центре пословања. То представља огроман корак напред за Србију, али смо увек ради да знања поделимо и отворени смо ка трансферу знања ка свакоме ко је заинтересован”, рекла је министарка др Беговић.

Фото: Зоран Петровић/Нитра

Министар спољних послова, међународног пословања и међународне сарадње Републике Суринам, Њ.Е. г. Алберт Рамдин, је истакао да су обе земље пријатељски настројене и Суринам је са задовољством отворен ка сваком виду сарадње са Србијом.

“Радује нас што смо могли да подржимо кандидатуру Србије за организацију EXPO2027, а то што смо вам тако брзо узвратили посету, нешто више од месец дана од доласка српске делегације у Суринам, показује колико имамо чврсте пријатељске односе. Ми јесмо пријатељске земље и Суринам је потпуно отворен ка сваком виду сарадње са Србијом. Осећајте се слободним да нас посетите поново, а и ми ћемо се вама одазвати у сваком тренутку. Слични изазови су пред нама и требало би да сарађујемо”, рекао је Њ.Е. г. Алберт Рамдин, министар спољних послова, међународног пословања и међународне сарадње Републике Суринам.

Обе стране су се усагласиле да је наставак сарадње неопходан у превазилажењу изазова две земље и да ће у будућности наставити да усклађују своје напоре у заједничком интересу.

Слична вест

Министар Мартиновић: снажна сарадња Министарства и ПКС-а  – остајемо усмерени на решавање свих изазова са којима се сусреће наша пољоприведа

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде др Александар Мартиновић састао се данас са председником Привредне коморе …

претплатити се
Обавести о
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Види све коментаре