У фокусу
Фото: Image by Freepik

Мост успешних жена Србије и Малте

Пројекат „Мост успешних жена Србије и Малте“ резултат je тимског ангажовања Српског образовно-културног центра Св. Јелена Анжујска и Интернационалног клуба пословних жена, е-IBWC Удружења пословних жена Србије, огранак Малта. Управа за сарадњу  са дијаспором и Србима у региону Министарства спољних послова Републике Србије препознала је вредност ове иницијативе за повезивањем предузетница из Србије и са Малте и Одлуком од 26. јуна доделила је средства за суфинансирање пројекта. 

Циљ пројекта је да се ојачају капацитети српских предузетница са Малте кроз додатну едукацију, да се подстакне умрежавање женског предузетништва између матице и Малте и да се приступи промовисању женског предузетништва у оба смера. Дугорочни циљ пројекта огледаће се у стварању добре основе за оснаживање пословних веза између наше земље и Малте.

Програмом је предвиђена едукација 20 полазница пројекта кроз онлајн радионице и предавања из области пословања „Без алата нема заната“ и области маркетинга „Дигитални маркетинг“, које ће модерирати еминентни предавачи Татјана Мамула Николић и Марија Максимовић са Метрополитен универзитета. За почетак пројекта који се отвара првом онлајн радионицом „Без бизнис алата нема заната“ одређен је 29. јули. Осим едукативних радионица, реализација пројекта подразумева и онлајн сусрете између полазница и истакнутих предузетница из Србије, које су добитнице престижних награда за своје успешно пословање. Ови мотивациони говори предузетница осмишљени су ради размене добре пословне праксе и искуства, али и препознавања заједничких интереса и пословних шанси.

Планиране маркетиншке активности биће реализоване промоцијом активности и резултата преко отворене Фејсбук и Инстаграм странице под називом „Мост успешних жена Србије и Малте“, отварањем истоименог Јутјуб канала, израдом двојезичног вебсајта (српски и енглески језик), а све ово, на својим маркетиншким каналима, пропратиће Удружење пословних жена Србије, највећа национална организација жена предузетница.

Значај овог пројекта огледа се у јачању капацитета српских предузетница са Малте, промоцији њиховог пословања у Србији, повећању међусобне видљивости женског предузетништва у обе земље и стварање прилика за истицање пословног потенцијала предузетница из Србије на малтешком тржишту. Захваљујући успостављању нових канала чвршћег повезивања са матицом, отварају се могућности за препознавање пословних прилика и проналажење пословних партнера између предузетница са Малте и из Србије. Више информација о овом и другим нашим пројектима на нашој веб страници https://seccmalta.org/.

Слична вест

Момировић: Борићемо се да заштитимо наше интересе, борићемо се да повежемо тржишта у региону

Министар трговине Томислав Момировић, данас у Новом Саду, учествовао је на Регионалној конференцији „Један регион – …

претплатити се
Обавести о
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Види све коментаре