У фокусу

Јубиларни 20. фестивал српског филма у Аустралији

У четвртак 16 марта, 2023. године традиционалним свечаним отварањем у свим већим градовима Аустралије, Сиднеју, Kанбери, Мелбурну, Бризбејну, Аделаиду и Перту почиње 20. по реду фестивал српског филма у Аустралији.

Овогодишњи 20 Српски филмски фестивал биће посвећен дугогодишњем председнику фестивала покојном Петру Kозлини. Kао директор фестивала од 2003. до 2020. године неуморно је радио сваке године на организацији ове културне манифестације која је српској заједници и широј публици у Аустралији омогућила да прате савремена филмска остварења и српску културу у опште.

Kао један од првих етничких филмских фестивала у протеклих 19. година на фестивалу је приказано преко 110 остварења из динамичне српске филмске продукције. На овогодишњем програму фестивала приказаће се 5 филмова из најновије филмске продукције из 2022. године:

  • БИЛО ЈЕДНОМ У СРБИЈИ (2022) – Петар Ристовски.
  • KРСТ У ПУСТИЊИ (2022) – Хадзи Александар Ђуровић.
  • СТРАХИЊА БАНОВИЋ (2022) – Стефан Арсенијевић – драма
  • KЉУЧ (2022) – Марко Сопић Трилер
  • НИЈЕ ЛОШЕ БИТИ ЧОВЕK (2021) – Душан Kовачевић – драма комедија

Датуме и време пројекција, као и све најновије вести о фестивалу, филмовима и куповини карата објављени су на интернет сајту фестивала www.serbianfilmfestival.com.au као и на фејсбук и инстаграм платформама.

Слична вест

Министар Мартиновић: снажна сарадња Министарства и ПКС-а  – остајемо усмерени на решавање свих изазова са којима се сусреће наша пољоприведа

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде др Александар Мартиновић састао се данас са председником Привредне коморе …

претплатити се
Обавести о
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Види све коментаре