У фокусу
Фото: www.sss-zss.si

Kорак ка јединству – Савез српских друштава и Савез Срба Словеније потписали су заједничку Декларацију о сарадњу

На Дан српског јединства, слободе и националне заставе, Савез српских друштава Словеније и Савез Срба Словеније званично су потписали Декларацију о темељним принципима сарадње. Овим документом направљен је први корак ка јединству српске заједнице у Словенији и отворен простор за продубљивање сарадње између два највећа савеза Срба из Словеније.

У декларацији се напомиње да су оба савеза препознала потребу за постизањем јединства српске националне заједнице у Словенији којом се истиче њихова заједничка посвећеност очувању темељних обележја српског идентитета – српског језика, ћириличног писма, културе, традиције и националних симбола. ССДС и ССС су спремни да заједничким радом и пројектима допринесу реализацији ових циљева које препознају као исходиште али уједно и као стратешке приоритете у заштити права и положаја Срба у Словенији.

Фото: www.sss-zss.si

Председник Савеза Срба Словеније, мр Владимир Kокановић, истакао је овим поводом да му је веома драго што је до потписивања заједничке декларације дошло управо на дан када обележавамо пробој Солунског фронта, дан српских победа и свесрпског јединства.

„Уверен сам да је ово само први корак у нашим заједничким напорима да радимо на обједињавању целокупне српске заједнице у Словенији. Захвалан сам нашим пријатељима и партнерима из ССДС и радујем се продубљивању наше будуће сарадње“ – изјавио је мр Владимир Кокановић.

Фото: www.sss-zss.si

Овом свечаном догађају присуствовали су и представници друштава и чланов и Савез српских друштава Словеније и Савез Срба Словеније. „Посебну част нам је својим присуством учинио господин Милимир Вујадиновић, председник Одбора за сарадњу са Србима у региону и дијаспори Народне Скупштине Србије“, истакли су у саопштењу Савез Срба Словеније.

Фото: www.sss-zss.si

Извор: www.sss-zss.si
Фото: www.sss-zss.si

Слична вест

Министар Мартиновић: снажна сарадња Министарства и ПКС-а  – остајемо усмерени на решавање свих изазова са којима се сусреће наша пољоприведа

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде др Александар Мартиновић састао се данас са председником Привредне коморе …

претплатити се
Обавести о
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Види све коментаре