У фокусу
Фото: Томица Булатовић

Милићевић отворио камп за децу из Републике Српске и дијаспоре у Јагодини

Министар без портфеља у Влади Републике Србије Ђорђе Милићевић задужен за координацију активности и мера у односима са дијаспором отворио је данас у Јагодини заједно са председником Скупштине Града Јагодина Драганом Марковићем Палмом спортско-образовни камп за младе у ком борави 100 деце из Источног Сарајева, Рогатице и Вишеграда из Републике Српске.

Министар Милићевић изјавио је да је његово министарство организовало 22 тематска кампа у 22 града и општине у Србији за младе из дијаспоре и региона. „Наш циљ је био да направимо програм који ће бити усмерен ка младима из дијаспоре и региона и да кроз 3 тематска кампа, један је научно – образовни или еко камп, други је спортски, а трећи су културно уметничка друштва, приближимо матицу деци из дијаспоре и региона. До краја августа ће укупно 5.000 деце из дијаспоре и региона проћи кроз 22 кампа у 22 града и општине Србије и ја се захваљујем граду Јагодини што је узео учешће у организовању спортског кампа. Суштина је, када млади људи дођу у Србију, углавном упознају наш главни град Београд, али ми смо се потрудили да упознају и унутрашњост Србије, јер што више упознају целу Србију више ћемо приближити Србију њиховом срцу. А што се тиче Републике Српске, не могу Срби из Републике Српске бити дијаспора за Србију, нити Срби из Србије могу бити дијаспора за Републику Српску“, поручио је министар Милићевић.

Фото: Томица Булатовић

Драган Марковић Палма поручио је на отварању кампа да спорт спаја људе и моја порука вама из Републике Српске је да се дружите са децом других националности у Републици Српској и да не личите на неке друге који би стално да се свађају.

– Ви сте дошли у град Јагодину, где локална самоуправа финансира све спортске клубове на својој територији. Када створите услове, онда се јави масовност, а када имате масовност, онда се нађу и таленти за поједине спортове. Влада Републике Србије, председник Србије Александар Вучић и ресорни министар Ђорђе Милићевић воде рачуна о Србима у дијаспори и региону. Моја порука вама је да се бавите спортом, јер спорт прави мостове и они који се баве спортом не мисле никоме ништа лоше. И да кажете вашим комшијама и Хрватима и Бошњацима да хоћете да се такмичите у спорту, а не по националном питању и да једни друге не мрзе, јер Србија и Срби не мрзе никога“ , нагласио је Драган Марковић Палма.

Фото: Томица Булатовић

На градском стадиону у Јагодини заједно су тренирала деца из Републике Српске њих 100, млади фудбалери ФК Јагодина, као и девојке из Женског фудбалског клуба Јагодина. Деца из Републике Српске обишла су јагодинске туристичке дестинације, Аква парк, Музеј воштаних фигура, Зоолошки врт као и шеталиште Поток са највећим вештачким водопадом у овом делу Европе.

Слична вест

Момировић: Борићемо се да заштитимо наше интересе, борићемо се да повежемо тржишта у региону

Министар трговине Томислав Момировић, данас у Новом Саду, учествовао је на Регионалној конференцији „Један регион – …

претплатити се
Обавести о
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Види све коментаре