У фокусу
Фото: Зоран Петровић, НИТРА.

Министарка науке, технолошког развоја и иновација др Јелена Беговић честитала национални Дан науке

Десети јул је датум када грађани Републике Србије обележавају национални Дан науке и тим поводом се свима онима који подржавају и прате научна достигнућа, али и сами доприносе развоју науке, обратила министарка др Јелена Беговић.

„Данас славимо значај науке у Србији. Ово је прилика да се истакну постигнућа српских научника, истраживача и иноватора, као и да се подстакне даљи развој науке, технологије и иновација у земљи.

Србија је одувек била поносна на научнике, истраживаче и иноваторе који су својим радом допринели напретку нашег друштва у различитим областима. Њихова постигнућа су инспирација и светли пример за будуће генерације.

Наука има моћ да трансформише како у нашој земљи, тако и на глобалном нивоу, унапреди квалитет живота и реши бројне изазове с којима се суочавамо. Стога је од изузетне важности да подржимо младе људе и подстакнемо њихову страст ка истраживању и откривању нових сазнања.

Овај дан такође представља прилику да се осврнемо на богату научну традицију Србије. Поносимо се постигнућима наших претходника и њиховим доприносом глобалној научној заједници. Њихова стручност, иновативност и страст према истраживању оставили су дубок траг на наше животе и зато треба да будемо поносни!

Желим да свим научницима, истраживачима и иноваторима у Србији упутим искрене честитке и изразе дубоке захвалности за њихов труд и допринос. Такође, позивам све грађане да подрже науку и истраживање, јер је то кључ за даљи напредак наше земље и изградњу боље будућности за све.

Нека овај Дан науке буде инспирација за све нас да наставимо да подржавамо научне напоре, технолошки развој и иновације, како би српски стручњаци остварили још веће успехе и оставили свој печат у свету науке.

Хвала вам и срећан Дан науке!“, рекла је министарка др Јелена Беговић у својој честитци.

Слична вест

Министар Мартиновић: снажна сарадња Министарства и ПКС-а  – остајемо усмерени на решавање свих изазова са којима се сусреће наша пољоприведа

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде др Александар Мартиновић састао се данас са председником Привредне коморе …

претплатити се
Обавести о
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Види све коментаре