У фокусу
Фото: МУП Србије

О безбедности српских туриста заједно са колегама из Црне Горе током летње туристичке сезоне бринуће и српски полицајци

Уколико се одлучите да годишњи одмор проведете на црногорском приморју, о вашој безбедности заједно са колегама из Црне Горе током летње туристичке сезоне бринуће и српски полицајци, који ће вам бити на располагању 24 сата ако вас задеси неки проблем.

Српским полицајцима опште надлежности и криминалистичке полиције наши грађани могу се обратити на телефоне: криминалистичком полицајцу у Бару +38166/8782-843, Будви +38166/8782-845, Херцег Новом +38166/8782-848, као и униформисаном полицијском службенику у Бару +38166/8782-844, Будви +38166/8782-847 и Херцег Новом +38166/8782-850.

Припадник Министарства унутрашњих послова Републике Србије Жељко Козарев каже да је овај вид сарадње која се спроводи већ 13 година, постао традиција и да се показало да је од помоћи нашим грађанима који туристички бораве у Црној Гори.

„Патролну делатност у мешовитим патролама током туристичке сезоне започели смо 1. јула и наши припадници налазе се у Бару, Будви и Херцег Новом. Наши држављани који бораве у Црној Гори, туристички или по неком другом основу, могу се обратити у сваком моменту на телефоне чији је број доступан 24 сата. Ту смо да помогнемо, да им пружимо додатну сигурност и да им омогућимо да ефикасно и брзо реше проблем“, објаснио је Козарев. Он је апеловао на наше држављане да се придржавају прописа и закона земље у којој бораве.

Фото: МУП Србије

Припадник Управе полиције Црне Горе Милан Каљевић, који ради заједно са нашим полицајцима у Будви, истиче да је сарадња српске и црногорске полиције на изузетно високом нивоу и да је рад заједничких патрола изузетно ефикасан и делотворан. Он је туристима који бораве у Црној Гори препоручио да воде рачуна о личним стварима и да их приликом боравка на плажи не остављају без надзора, јер је највећи број кривичних дела почињених на штету туриста, управо везан за крађе и џепарења.

Владан Вучићевић, српски полицајац који је ангажован у Будви, истакао је да заједничке патроле у Будви имају посебну важност имајући у виду чињеницу да је у овом приморском граду ноћни живот најинтензивнији и да већину туриста чине млади људи.

„Заједничке патроле имају важну улогу у превенцији сваког понашања којим се нарушава јавни ред и мир, али и тежих кривичних дела“, рекао је Вучићевић.

Његов колега из Црне Горе Армин Кос истиче да је овај вид сарадње изузетно успешан, јер су размена искустава и добре праксе допринели превенцији и откривању чак и тешких кривичних дела и представља снажну подршку у очувању безбедности.

Слична вест

Министар Мартиновић: снажна сарадња Министарства и ПКС-а  – остајемо усмерени на решавање свих изазова са којима се сусреће наша пољоприведа

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде др Александар Мартиновић састао се данас са председником Привредне коморе …

претплатити се
Обавести о
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Види све коментаре